Fudbal Fudbal/Vesti

Da spustimo loptu, povučemo ručnu – imamo šanse za Ligu šampiona

Polako se bliži sutrašnji dan kada će fudbaleri Crvene zvezde istrčati na zeleni teren stadiona “Rajko Mitić”, od 21 čas, u borbi za novo, drugo po redu, učešće u najelitnijem evropskom takmičenju – Ligi šampiona.

protivnik crveno-belima je, kao što to dobro znate, ekipa Jang Bojsa sa kojima su naši fudbaleri remizirali u prvoj utakmici u Bernu (2:2). Istina za volju, rezultat iz Berna je idealan i daje veliku nadu da Zvezda i drugu godinu za redom može da igra u Ligi šampiona, ali isto tako budi oprez jer znamo da se ne radi o naivnoj ekipi, nego ekipi koja je i te kako puno uložila u svoj kadar ne bi li se i oni dokopali najelitnijeg takmičenja.

Ono što brine pred ovaj duel je započinjanje svećarske atmosfere. Naime, prvo se priča o rasprodatoj Marakani (ne znamo koga to treba da čudi i zašto se to potencira kada se zna da je u godina pre rata znalo da bude i preko 90.000 ljudi na tribinama, da ne pominjemo utakmicu protiv Ferencvaroša), pa se onda potencira kako Milojević nije izgubio dvomeč  u kvalifikacijama, pa da četiri godine nismo poraženi na našem stadionu, pa se na kraju dovodi i onaj čuveni tenk na/pred stadion. Iskreno, moramo da se zapitamo: “Zašto?”

Možda će neko od dotičnih koji su uključeni u sve, gore, nabrojano reći da se plašimo, pa da zbog toga pišemo na ovakav način. Ali, nema ovde reči o strahu. Zvezdini, pravi, navijači se nikada i nikoga nisu plašili, ali kad god smo pravili svećarske atmosfere znalo nam se obiti o glavu. Zato nam je želja da ovim tekstom spustimo tenzije i pružimo priliku treneru Milojeviću i njegovim pulenima da hladne glave uđu u ovaj meč i odrade ga na najbolji mogući način, a ne da pregore pre vremena i da na kraju svi budemo razočarani, iako ulazak i u Ligu Evrope ne bi bio za razočarenje.

Kada smo pričali sa bivšim Zvezdinim igračima, Musemićem i Šabanadžovićem, oni su bili optimisti, ali su i oni pozvali na oprez. Zato sutra treba da grmi sa svih strana, da budemo vetar u leđa našim fudbalerima svih (nadamo se samo) 90 minuta, ali i više ako bude bilo potrebno. Ne treba očekivati da srljamo grlom u jagode. Treba biti mudar i pametan, a verujemo da trener Milojević i igrači to najbolje znaju.

Zato, spustimo loptu na zemlju, povucimo ručnu – da, Zvezda ima šanse da opet igra Ligu šampiona!

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama