Фудбал Фудбал/Вести

Да спустимо лопту, повучемо ручну – имамо шансе за Лигу шампиона

Полако се ближи сутрашњи дан када ће фудбалери Црвене звезде истрчати на зелени терен стадиона “Рајко Митић”, од 21 час, у борби за ново, друго по реду, учешће у најелитнијем европском такмичењу – Лиги шампиона.

противник црвено-белима је, као што то добро знате, екипа Јанг Бојса са којима су наши фудбалери ремизирали у првој утакмици у Берну (2:2). Истина за вољу, резултат из Берна је идеалан и даје велику наду да Звезда и другу годину за редом може да игра у Лиги шампиона, али исто тако буди опрез јер знамо да се не ради о наивној екипи, него екипи која је и те како пуно уложила у свој кадар не би ли се и они докопали најелитнијег такмичења.

Оно што брине пред овај дуел је започињање свећарске атмосфере. Наиме, прво се прича о распродатој Маракани (не знамо кога то треба да чуди и зашто се то потенцира када се зна да је у година пре рата знало да буде и преко 90.000 људи на трибинама, да не помињемо утакмицу против Ференцвароша), па се онда потенцира како Милојевић није изгубио двомеч  у квалификацијама, па да четири године нисмо поражени на нашем стадиону, па се на крају доводи и онај чувени тенк на/пред стадион. Искрено, морамо да се запитамо: “Зашто?”

Можда ће неко од дотичних који су укључени у све, горе, набројано рећи да се плашимо, па да због тога пишемо на овакав начин. Али, нема овде речи о страху. Звездини, прави, навијачи се никада и никога нису плашили, али кад год смо правили свећарске атмосфере знало нам се обити о главу. Зато нам је жеља да овим текстом спустимо тензије и пружимо прилику тренеру Милојевићу и његовим пуленима да хладне главе уђу у овај меч и одраде га на најбољи могући начин, а не да прегоре пре времена и да на крају сви будемо разочарани, иако улазак и у Лигу Европе не би био за разочарење.

Када смо причали са бившим Звездиним играчима, Мусемићем и Шабанаџовићем, они су били оптимисти, али су и они позвали на опрез. Зато сутра треба да грми са свих страна, да будемо ветар у леђа нашим фудбалерима свих (надамо се само) 90 минута, али и више ако буде било потребно. Не треба очекивати да срљамо грлом у јагоде. Треба бити мудар и паметан, а верујемо да тренер Милојевић и играчи то најбоље знају.

Зато, спустимо лопту на земљу, повуцимо ручну – да, Звезда има шансе да опет игра Лигу шампиона!

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама