Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize Fudbal/Omladinski pogon

Remi omladinaca, pobeda kadeta

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Omladinci Crvene zvezde pod komandom Slavoljuba Đorđevića remizirali su u petom kolu Omladinske lige Srbije protiv ekipe Čukaričkog. U tvrdoj utakmici naš tim je imao inicijativu u većem delu meča po teškim vremenskim uslovima i bio bolji rival. Stvarali su šanse Zvezdini juniori, pretili udarcima sa distance, ali se rezutat do kraja nije menjao.

omladinci850utakmica.jpg

Čukarički – Crvena zvezda 0:0 (0:0)

Stadion: FK Rakovica.

Sudija: Ivan Stamenković.

Gledalaca: 200.

Crvena zvezda: Katić, Gačić (od 87. Dedijer), Radović, Odada, Lukić, Milikić, Mitrović (od 67. Matić), Novaković (od 67. Tejić), Babić (od 78. Daničić), Burmaz, Piplica (od 56. Radulović).

Čukarički: Mićović, Ignjatović, Dukić (od 80. Kadijević), Radojčić, Drezgić, Daničić (od 61. Nikolić), Ergelaš (od 60. Bosančić), Lukić, Arsović (od 70. Kežman), Đukić, Mihailović.

Žuti kartoni: Drezgić, Daničić (Čukarički).

U prvom poluvremenu nije bilo mnogo prilika, pored tvrde i oprezne igre publika nije videla mnogo uzbuđenja. Po teškom vremenu, puleni Slavoljuba Đorđevića imali su inicijativu u većem delu prvog dela meča. Prvu priliku na utakmici imao je naš tim kada je u 41. minutu sa ivice šesaesterca odlično šutirao Burmaz, ali je golman Čukaričkog Mićović sigurno intervenisao.

Drugo poluvreme počelo je odmeravanjem snaga. Prvu priliku imala je Zvezda u 46. minutu preko Burmaza koji je sa nekoliko metara uputio šut koji su sa gol linije izbacili defanzivci Čukaričkog. Kasnije je Radulović u 60. minutu izašao sam pred golmana posle asistencije Babića, ali je njegov udarac krajnjim naporom Mićović odbranio i izbacio u korner posle kog je šansu imao i Odada, ali je i njegov udarac golman domaćih neutralisao. Usledio je period inicijative naših omladinaca u kojem su se centaršutevima tražili napadači Babić i Radulović, ali su domaći zaustavili pokušaje Zvezdinih talenata. U 80. minutu Burmaz je ponovo bio u prilici posle centaršuta Tejića, ali nije uspeo da postigne pogodak posle gužve u šesnaestercu Čukaričkog. Domaćin je odgovorio u 82. minutu kada je sa 16 metara Đukić oprobao udarac, ali je lopta otišla pored gola. Radulović je pokušao odličnim udarcem sa 20 metara u 84. minutu, međutim, golman Mićović je odlično intervenisao. Veliku priliku u četvrtom minutu nadoknade imao je Burmaz, ali u nedostatku sreće lopta je pogodila stativu.

 

Kadetska selekcija Crvene zvezde zabeležila je ubedljivu pobedu nadekipom Vojvodine u okviru četvrtog kola Kadetske lige Srbije od 8:0 i time se vratila na pobednički kolosek.

kadetipobedavojvodina850.jpg

Fantastično su igrali juniori rođeni 2003. godine, koji su u ovom duelu bili dominantniji rival i pokazali da su budućnost našeg kluba.

 

Crvena zvezda – Vojvodina 8:0 (5:0)

Sudija: Miloš Živanović

Gledalaca: 500

Strelci: Đurić u 12, Bačanin u 32. i 45, Knežević u 38, Miletić u 42, Stanković u 52, Petrović D. u 56, Borović 74. minutu.

Crvena zvezda: Ćopić, Despotovski, Petrović D., Krstić, Đurić (od 46. Ikanović), Miletić, Ćurić, Stanković (od 55.  Petrović B.), Knežević (od 60. Branković), Bačanin (od 62. Borović), Mituljikić N. (od 50. Mituljikić J.).

Vojvodina: Vidaković, Tedić, Ravajić, Milisavljević, Cekić (od 46. Stanojević), Jelenković (od 55. Bugarin), Popadić (od 60. Abramušić), Torbica, Kabić, Pavlica (od 70. Šušnjar), Trifunović (od 75. Đorđievski).

Žuti kartoni: /

Prvo poluvreme počelo je odmeravanjem snaga, nadapali su i jedni i drugi, ali nije bilo konkretnijih šansi u prvih 10 minuta. Treba spomenuti da se golman Ćopić istakao sa dva fantastična istrčavanja, kada je sjajno pročitao duge lopte juniora Vojvodine.

Prvu priliku na meču imao je Ćurić kada je nakon duplog pasa na malom prostoru sa Bačaninom, izašao sam pred golmana Vojvodine, koji je neutralisao udarac Zvezdiong ofanzivca. Crveno-beli poveli su 1:0 kada je Đurić, posle centaršuta Ćurića, glavom zahvatio loptu i postigao pogodak. U 15. minutu sjajnu priliku imao je Bačanin, kada je posle pasa Miletića izašao jedan na jedan sa Vidakovićem, ali je ovog puta golman gostiju dobro intervenisao. Probao je Kneževič iz slobodnog udarca sa 12 metara u 18. minutu da iznenadi golmana Vidakovića, ali je čuvar mreže Vojvodine bio oprezan i neutralisao pokušaj našeg napadača.

Naši kadeti duplirali su prednost u 32. minutu. Ćurić je sjajno istrčao kontru i dodao do Bačanina, kome nije bilo teško da obiđe golmana i postigne pogodak za 2:0. Strelac drugog gola je bio u prilici i u 35. minutu, ali je njegov udarac završio malo iznad prečke. Već u narednom minutu Mituljikić je izašao sam pred golmana Vojvodine, ali nije imao sreće jer je lopta otišla pored desne stative Vidakovićevog gola. Koliko je naš tim bio bolji govori i to da se u 38. minutu posle centaršuta mladi Knežević sjajno snašao i sa pet metara glavom postigao pogodak za 3:0. Nije Zvezda stala i već je u 42. minutu bilo 4:0 za ekipu Marka Neđića kada je Miletić uputio fenomenalan udarac sa 20 metara, koji je završio u gornjem  desnom uglu gola Vojvodine. Tačku na prvo poluvre stavio je Bačanin već u 45. minutu kada je doneo prednost 5:0 Crvenoj zvezdi i sa tim rezultatom otišao na petnaestominutni odmor.

U drugom poluvremenu prvu pravu priliku naši kadeti su pretvorili u gol. Stanković je posle asistencije Bačanina izašao sam ispred golmana Vidakovića, obišao ga i postigao gol za 6:0. Novu radost našim navijačima doneo je David Petrović u 56. minutu kada se posle gužve u petercu najbolje snašao i povisio rezultat za fantastičnih 7:0 protiv rivala iz Novog Sada. Probao je Borović u 65. minutu da snažnim udarcem donese još veću prednost, ali je lopta otišla preko gola. Prvu pravu prliku imali su gosti preko Tedića iz slobodnog udarca. Defanzivac gostiju pogodio je stativu u 70. minutu. Osmi gol za naš tim delo je Borovića, koji se sjajno snašao u petercu i posle centaršuta Despotovskog i postigao gol za neverovatnih 8:0. Imao je priliku i Mituljikić u 88. minutu, ali je njegov udarac golman Vidaković obranio i prosledio u korner. Do kraja nije bilo izglednih prilika i rezultat je ostao nepromenjen.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama