Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе Фудбал/Омладински погон

Реми омладинаца, победа кадета

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Омладинци Црвене звезде под командом Славољуба Ђорђевића ремизирали су у петом колу Омладинске лиге Србије против екипе Чукаричког. У тврдој утакмици наш тим је имао иницијативу у већем делу меча по тешким временским условима и био бољи ривал. Стварали су шансе Звездини јуниори, претили ударцима са дистанце, али се резутат до краја није мењао.

omladinci850utakmica.jpg

Чукарички – Црвена звезда 0:0 (0:0)

Стадион: ФК Раковица.

Судија: Иван Стаменковић.

Гледалаца: 200.

Црвена звезда: Катић, Гачић (од 87. Дедијер), Радовић, Одада, Лукић, Миликић, Митровић (од 67. Матић), Новаковић (од 67. Тејић), Бабић (од 78. Даничић), Бурмаз, Пиплица (од 56. Радуловић).

Чукарички: Мићовић, Игњатовић, Дукић (од 80. Кадијевић), Радојчић, Дрезгић, Даничић (од 61. Николић), Ергелаш (од 60. Босанчић), Лукић, Арсовић (од 70. Кежман), Ђукић, Михаиловић.

Жути картони: Дрезгић, Даничић (Чукарички).

У првом полувремену није било много прилика, поред тврде и опрезне игре публика није видела много узбуђења. По тешком времену, пулени Славољуба Ђорђевића имали су иницијативу у већем делу првог дела меча. Прву прилику на утакмици имао је наш тим када је у 41. минуту са ивице шесаестерца одлично шутирао Бурмаз, али је голман Чукаричког Мићовић сигурно интервенисао.

Друго полувреме почело је одмеравањем снага. Прву прилику имала је Звезда у 46. минуту преко Бурмаза који је са неколико метара упутио шут који су са гол линије избацили дефанзивци Чукаричког. Касније је Радуловић у 60. минуту изашао сам пред голмана после асистенције Бабића, али је његов ударац крајњим напором Мићовић одбранио и избацио у корнер после ког је шансу имао и Одада, али је и његов ударац голман домаћих неутралисао. Уследио је период иницијативе наших омладинаца у којем су се центаршутевима тражили нападачи Бабић и Радуловић, али су домаћи зауставили покушаје Звездиних талената. У 80. минуту Бурмаз је поново био у прилици после центаршута Тејића, али није успео да постигне погодак после гужве у шеснаестерцу Чукаричког. Домаћин је одговорио у 82. минуту када је са 16 метара Ђукић опробао ударац, али је лопта отишла поред гола. Радуловић је покушао одличним ударцем са 20 метара у 84. минуту, међутим, голман Мићовић је одлично интервенисао. Велику прилику у четвртом минуту надокнаде имао је Бурмаз, али у недостатку среће лопта је погодила стативу.

 

Кадетска селекција Црвене звезде забележила је убедљиву победу надекипом Војводине у оквиру четвртог кола Кадетске лиге Србије од 8:0 и тиме се вратила на победнички колосек.

kadetipobedavojvodina850.jpg

Фантастично су играли јуниори рођени 2003. године, који су у овом дуелу били доминантнији ривал и показали да су будућност нашег клуба.

 

Црвена звезда – Војводина 8:0 (5:0)

Судија: Милош Живановић

Гледалаца: 500

Стрелци: Ђурић у 12, Бачанин у 32. и 45, Кнежевић у 38, Милетић у 42, Станковић у 52, Петровић Д. у 56, Боровић 74. минуту.

Црвена звезда: Ћопић, Деспотовски, Петровић Д., Крстић, Ђурић (од 46. Икановић), Милетић, Ћурић, Станковић (од 55.  Петровић Б.), Кнежевић (од 60. Бранковић), Бачанин (од 62. Боровић), Митуљикић Н. (од 50. Митуљикић Ј.).

Војводина: Видаковић, Тедић, Равајић, Милисављевић, Цекић (од 46. Станојевић), Јеленковић (од 55. Бугарин), Попадић (од 60. Абрамушић), Торбица, Кабић, Павлица (од 70. Шушњар), Трифуновић (од 75. Ђорђиевски).

Жути картони: /

Прво полувреме почело је одмеравањем снага, надапали су и једни и други, али није било конкретнијих шанси у првих 10 минута. Треба споменути да се голман Ћопић истакао са два фантастична истрчавања, када је сјајно прочитао дуге лопте јуниора Војводине.

Прву прилику на мечу имао је Ћурић када је након дуплог паса на малом простору са Бачанином, изашао сам пред голмана Војводине, који је неутралисао ударац Звездионг офанзивца. Црвено-бели повели су 1:0 када је Ђурић, после центаршута Ћурића, главом захватио лопту и постигао погодак. У 15. минуту сјајну прилику имао је Бачанин, када је после паса Милетића изашао један на један са Видаковићем, али је овог пута голман гостију добро интервенисао. Пробао је Кнежевич из слободног ударца са 12 метара у 18. минуту да изненади голмана Видаковића, али је чувар мреже Војводине био опрезан и неутралисао покушај нашег нападача.

Наши кадети дуплирали су предност у 32. минуту. Ћурић је сјајно истрчао контру и додао до Бачанина, коме није било тешко да обиђе голмана и постигне погодак за 2:0. Стрелац другог гола је био у прилици и у 35. минуту, али је његов ударац завршио мало изнад пречке. Већ у наредном минуту Митуљикић је изашао сам пред голмана Војводине, али није имао среће јер је лопта отишла поред десне стативе Видаковићевог гола. Колико је наш тим био бољи говори и то да се у 38. минуту после центаршута млади Кнежевић сјајно снашао и са пет метара главом постигао погодак за 3:0. Није Звезда стала и већ је у 42. минуту било 4:0 за екипу Марка Неђића када је Милетић упутио феноменалан ударац са 20 метара, који је завршио у горњем  десном углу гола Војводине. Тачку на прво полувре ставио је Бачанин већ у 45. минуту када је донео предност 5:0 Црвеној звезди и са тим резултатом отишао на петнаестоминутни одмор.

У другом полувремену прву праву прилику наши кадети су претворили у гол. Станковић је после асистенције Бачанина изашао сам испред голмана Видаковића, обишао га и постигао гол за 6:0. Нову радост нашим навијачима донео је Давид Петровић у 56. минуту када се после гужве у петерцу најбоље снашао и повисио резултат за фантастичних 7:0 против ривала из Новог Сада. Пробао је Боровић у 65. минуту да снажним ударцем донесе још већу предност, али је лопта отишла преко гола. Прву праву прлику имали су гости преко Тедића из слободног ударца. Дефанзивац гостију погодио је стативу у 70. минуту. Осми гол за наш тим дело је Боровића, који се сјајно снашао у петерцу и после центаршута Деспотовског и постигао гол за невероватних 8:0. Имао је прилику и Митуљикић у 88. минуту, али је његов ударац голман Видаковић обранио и проследио у корнер. До краја није било изгледних прилика и резултат је остао непромењен.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама