Кошарка Кошарка/Вести

Црвена звезда представила три појачања

Извор: ККЦЗ, званични сајт

На теренима КК Црвена звезда, међу зидинама Малог Калемегдана, три појачања црвено-белих Џејмс Гист, Дерик и Лоренцо Браун, званично су представљени јавности.

КК Црвена звезда мтс вратио се на велика врата у Евролигу! У претходној сезони забележени су велики успеси и освојено је три трофеја, а из ове перспективе то је само обавеза за клуб да настави у истом правцу следећи темеље који су постављени прошле сезоне.

Због тога, током лета, менаџмент Клуба имао је препуне руке посла. Вредним и преданим радом градили су тим који ће бити конкурентан у наредној сезони на свим фронтовима. Први кораци су били продужетак сарадње са носиоцима игре из претходне такмичарске године који су показали да на најбољи начин знају да носе терет резултата и величине клуба. Уговоре са црвено-белима продужили су Стратос Перпероглу, Бориша Симанић, Огњен Добрић, Филип Човић, Били Берон и Мохамед Фаје.

Темељи зидина наше тврђаве су задржани, а потом је циглу по циглу грађен тим који за циљ има одбрану трофеја и конкурентан наступ у Евролиги. Прво појачање био је Дерик Браун, играч великог евролигашког, ли и НБА искуства. На конференцији за медије која је за циљ имала представљање нових аквизиција Црвене звезде, Браун се први обратио, симболично јер ће и у наредној сезони носити црвено-бели дрес са бројем 1:

’’Срећан сам што сам овде и што ћу играти за тим велике традиције. Узбуђен сам и што ћу играти за сјајне навијаче, играо сам против њих, а сада сам на истој страни са њима и срећан сам због тога. Мој примарни разлог за долазак овде су управо навијачи. То су најбољи навијачи које сам икада видео.’’, истакао је Браун, који је потом упитан како се осећа с обзиром да прошле сезоне није наступао у такмичарским утакмицама.

’’Нисам играо претходне сезоне, али мислим да знамо из сезона пре тога шта могу на терену. Видећемо како ће то изгледати наредне сезоне’’, рекао је Дерик уз карактеристичан осмех.
Након Дерика Брауна говорио је још један прекаљени евролигашки ас Џејмс Гист који је након седам сезона у дресу Панатинаикоса обукао црвено-бели дрес са бројем 15:

’’Како је Дерик рекао веома сам узбуђен што сам овде. Познајем традицију клуба и срећан сам што сам у Београду и што ћу носити дрес Црвене звезде. Спреман сам да радим вредно и једва чекам наредну сезону. Разлог зашто сам дошао је прилика да играм на највишем нивоу у Европи и да се борим за трофеје. Играм кошарку не само да бих играо и забављао се, већ и да освајам пехаре. То је највећи разлог зашто сам овде’’, рекао је Гист који је потом упитан од стране новинара шта очекује од утакмица са Партизаном чији је некада био члан:

’’Био сам у различитим ситуацијама од када сам почео да играм кошарку и имао сам прилику да играм највеће дербије у Европи. У дресу Фенербахчеа сам играо против Галатасараја, затим Олимпијакос – Панатинаикос…. Овде је то Црвена звезда – Партизан чије ривалство у потпуности разумем. То је много набоја и велика енергија долази са трибина. Ипак, нису то утакмице са којима се нисам суочавао’’, истакао је Џејмс Гист.

Последња ’’цигла’’ у зидинама наше тврђаве био је Лоренцо Браун. Власник прстена НБА лиге са Торонто Репторсима, МВП развојне НБА лиге, решио је да баш у црвено-белом дресу са бројем 4 буде прво поглавље у његовој каријери ван САД.

’’Ово ми је први пут да сам у Европи. Гледао сам видео клипове шта је Црвена звезда радила претходних сезона. Једва чекам да почне нова сезона, покушаћемо да освојимо све и томе се унапред радујем. Разлог зашто сам овде јесте могућност наступања на највишем нивоу и могућност освајања трофеја, покушачемо да их освојимо све’’, истакао је Лоренцо Браун који је упитан колико познаје европску кошарку:

’’Искрено не знам шта тачно да очекујем. Све што сам видео било је на јутубу и сличним местима. Знам да је Црвена звезда члан Евролиге, а то је први ниво испод НБА лиге. Овде сам да побеђујем и трудићу се да то радим. То је све што желим у овом тренутку’’, рекао је нови плејмејкер Црвене звезде.

Званични протокол конференције окончао је на крају Лоренцо Браун речима – Напред Звездо! То је био најбољи могући начин да се позову навијачи да наставе са подршком какву само Црвена звезда има.

Уследило је сликање са новим дресовима на клупским теренима на Малом Калемегдану. Поново симболично, међу зидинама наше куће која је током читавог лета била основа кампање за продају сезонских улазница чији је цео контигент распродат у претпродаји. Подсећамо, од септембра ће кренути продаја годишњих карата, а то ће бити прилика за све да дају свој допринос у грађењу тврђаве коју ћемо чувати и бранити на свим фронтовима током сезоне 2019/2020.

Скочи на траку са алаткама