Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Na korak od sna – Zvezda remizirala u Bernu

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su večeras svoj prvi od dva duela sa ekipom Jang Bojsa u okviru plej ofa kvalifikacija za Ligu šampiona. Nakon jedne uzbudljive i dinamične utakmice, crveno-beli su remizirali u Bernu iako su imali priliku i da pobede. Krajnji rezultat bio je 2:2.

Zvezd anije dobro počela ovaj susret i već u 7. minuti domaćini su poveli sa 1:0 golom Asalea. Ipak, Zvezda je uspela da se oporavi od tog šoka i u 18. minuti izabranici Vladana Milojevića dolaze do izjednačenja 1:1 golom Miloša Degeneka. Zvezda je posle toga imala priliku da povede, ali Marin nije iskoristio skoro 100% šansu i mreža domaćina se nije zatresla.

Drugo poluvreme kreće fantastično za crveno-bele. Nakon centaršuta Marka Marina, Gobeljić je vratio loptu u sredinu, na nju je natrčao novajlija u Zvezdinim redovima, Mateo Garsija, i u 46. minuti doneo Zvezdi vodstvo od 2:1. Ovaj rezultat je, i pored prilika na obe strane, stajao sve do 73. minuta kada je holandski sudija otišao da gleda spornu situaciju u kazenenom prostoru Crvene zvezde. Na žalost svih navijača, Holanđanin je pokazao da je Ričmond Boaći napravio faul za najstrožu kaznu. Oro je bio precizan i rezultat je bio 2:2. Do kraja utakmice domaćini su pokušali da ostvare pobedu, ali su Zvezdini igrači uspešno odolevali.

Revanš meč je za 6 dana (utorak, 27. avgust) na stadionu Rajko Mitić u Beogradu i Zvezda treba da odigra pametno i mudro, pa ni Liga šampiona neće biti daleko.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama