Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

На корак од сна – Звезда ремизирала у Берну

Фудбалери Црвене звезде одиграли су вечерас свој први од два дуела са екипом Јанг Бојса у оквиру плеј офа квалификација за Лигу шампиона. Након једне узбудљиве и динамичне утакмице, црвено-бели су ремизирали у Берну иако су имали прилику и да победе. Крајњи резултат био је 2:2.

Звезд аније добро почела овај сусрет и већ у 7. минути домаћини су повели са 1:0 голом Асалеа. Ипак, Звезда је успела да се опорави од тог шока и у 18. минути изабраници Владана Милојевића долазе до изједначења 1:1 голом Милоша Дегенека. Звезда је после тога имала прилику да поведе, али Марин није искористио скоро 100% шансу и мрежа домаћина се није затресла.

Друго полувреме креће фантастично за црвено-беле. Након центаршута Марка Марина, Гобељић је вратио лопту у средину, на њу је натрчао новајлија у Звездиним редовима, Матео Гарсија, и у 46. минути донео Звезди водство од 2:1. Овај резултат је, и поред прилика на обе стране, стајао све до 73. минута када је холандски судија отишао да гледа спорну ситуацију у казененом простору Црвене звезде. На жалост свих навијача, Холанђанин је показао да је Ричмонд Боаћи направио фаул за најстрожу казну. Оро је био прецизан и резултат је био 2:2. До краја утакмице домаћини су покушали да остваре победу, али су Звездини играчи успешно одолевали.

Реванш меч је за 6 дана (уторак, 27. август) на стадиону Рајко Митић у Београду и Звезда треба да одигра паметно и мудро, па ни Лига шампиона неће бити далеко.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама