Fudbal Fudbal/Najava utakmica

Milojević – Fokus na prvenstvo

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Crvena zvezda će u subotu od 20 časova, u okviru petog kola Superlige Srbije gostovati ekipi Spartaka. Šef stručnog štaba Vladan Milojević, uoči utakmice u Subotici, izjavio je da se njegovi izabranici okreću obavezama koje imaju u šampionatu, kao i da je prvenstvo prioritet za crveno-bele.

– Vraćamo se obavezama u prvenstvu, idemo u Suboticu na tradicionalno neugodno gostovanje. Spartak ima svoju filozofiju i način rada. Iznedrili su dosta talentovanih fudbalera i u prošloj sezoni su na sjajan način prezentovali Srbiju u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Igraju ofanzivno i publika u Subotici hoće da uživa u fudbalu. Nažalost, kao i svi u Srbiji, primorani su da prodaju najbolje igrače. Prodali su veliki broj fudbalera u prethodnih godinu dana, ali i to je na neki način pokazatelj kvalitetnog rada. Sa klupe ih predvodi Gaćinović koji je dobar trener, temperamentan i neko ko želi da se nadigrava sa protivnikom. Siguran sam da će i ove sezone imati dobar učinak u ligi – počeo je Milojević i dodao:

 Fokusirani smo na prvenstvo. Juče sam ponovo razgovarao sa igračima i jasno im je da, bez obzira na to ko će igrati, svako je dužan da pruži maksimum i da pokaže da zaslužuje dres Crvene zvezde. Prvenstvo je prioritet, o tome razmišljamo i siguran sam da ćemo odigrati dobru utakmicu protiv kvalitetnog protivnika. Slavili smo posle prolaska protiv Kopenhagena, ali obaveze u sportu su takve da nemate mnogo vremena za slavlje. Već sad moramo da razmišljamo o Spartaku i o novim izazovima. Imamo malih problema sa rehabilitacijom pojedinih igrača, kao i sa povredama, ali verujem u ovaj tim. Posebno raduju kvalitetni tereni i akcija Fudbalskog saveza Srbije koji sam i ranije pohvalio. Pravi potez je sređivanje podloga, igrači zaslužuju da imaju maksimalne uslove.

Šef stručnog štaba ni ovog puta nije propustio priliku da pohvali izabranike.

– Moji igrači su svesni da ih cenim i poštujem, kao ljude i kao sportiste. Vrlo mi je bitno da budu dobri ljudi, dobri roditelji i da shvate da je ovo njihov posao. Svaki sportista mora da ima automotivaciju i sreća svakog sportiste, i uopšteno nekoga ko se bavi kolektivnim sportom, je ta što uvek neko može da „povuče“ za vas. Jedan moj bivši trener je stalno govorio – od 11 igrača, tražim sedmoricu raspoloženih, to je dovoljno. Igramo na tri koloseka, igrači moraju profesionalno da shvataju obaveze, znaju gde igraju i čiji dres nose. Ne smeju da se zadovolje jednom utakmicom. Činjenica je da čitav klub raste kroz evropske utakmice. Imaćemo VAR sistem prvi put na Marakani, uskoro ćemo imati i medicinski blok, sve su to velike stvari za nas. Zvezda se polako vraća tamo gde pripada i ne treba da stanemo ovde, već da nastavimo da se trudimo da budemo što bolji – istakao je šef stručnog štaba Crvene zvezde.

Vladan Milojević se osvrnuo i na komentare da je naš klub u dvomeču protiv Kopenhagena imao sreće, kao i na penal seriju koja je rešila pitanje pobednika.

– Voleo bih da mi neko objasni definiciju sreće, jer ni psiholozi ne mogu da se usaglase oko toga. Ja sam običan čovek koji se trudi, radi i ukoliko imam sreće, drago mi je da je tako. Morate da imate dozu svega. Konstantno se provlači da sam srećnik, pa nek bude da smo na sreću pobedili i Liverpul, izbacili Krasnodar, i evo sad Kopenhagen. Možemo i da pričamo o Suduvi koja je potcenjivana od strane pojedinaca, a eliminisala je Makabi koji je dobra ekipa sa sjajnim trenerom. Verovatno smo i protiv Litvanaca imali sreće. Povodom penala rekao sam i pre utakmice da ih ne vežbamo. Teren kod bele tačke bio je loš i vrlo nezgodan za igrače koji šutiraju desnom nogom. Ne znam kome je to pomoglo, a kome odmoglo, ali rezultat je takav kakav jeste. Igrači koji su promašili su imali želju da daju gol, tako da nemam šta da im zamerim.

Strateg Crvene zvezde pohvalio je i uspehe koje večiti rival beleži u Ligi Evrope.

 Podržavam trenera Savu Miloševića i mislim da je dobro za srpski fudbal što su uspeli da prođu Malatiju. Čestitam im i nadam se da ćemo imati dva predstavnika u evropskim takmičenjima – završio je Milojević.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama