Одбојка Одбојка/Вести Одбојкашице СДЦЗ

Звездине даме почеле припреме

Извор: ОКЦЗ, званични сајт

Црвено-беле даме, одбојкашице Црвене звезде одрадиле су први тренинг на почетку припрема за нову сезону.

На прозивци је било присутно 14 девојака, а оправдано су биле одсутне Милица Милуновић, Тара Таубнер и Сара Вучићевић.

Након уводног састанка, први тренинг су обавиле техничари Мила Ђорђевић и Јована Симић, примачи Милица Тасић, Невена Видојевић и Тијана Цветковић, коректори Ања Ашоња и Катарина Станковић, средњи блокери Божица Марковић, Јелена Делић, Ана Јековић и Јована Аџић, и либера Александра Степановић и Кристина Станковић.

Тренер Александар Владисављев је само дан након новог успеха женске сениорске одбојкашке репрезентације Србије у Вроцлаву и пласмана на ОИ у Токију наредне године, практично право са аеродрома дошао на тренинг.

– Нова сезона је данас започела, и већина играчица на које рачунамо су ту, изузев две наше девојке које су наступале за јуниорску репрезентацију на СП у Мексику – Милице Милуновић и Таре Таубнер, које су се вратиле 23-24.јула и фактички цело лето провеле у погону. Оне су добиле још седам дана додатног одмора и 12. августа ће се прикључити екипи и то би практично био тим на који рачунамо у следећој сезони. Имамо изузетно млад и перспективан ростер, екипа пуна талента и доброг мотива, али и екипа која мора пуно да ради и да кроз тај рад напредује читаву сезону. Наравно, ту је и Сара Вучићевић, која се повредила на припремама сениорске репрезентације, и коју ћемо морати после операције укрштених лигамената да сачекамо негде до децембра месеца, тако да ће и њен повратак значити пуно за нашу екипу.

Девојке ће највећи део припремног периода спровести у Београду, а уз екипу ће бити и тренер Александар Владисављев.

– Припреме и читав тај уводни део ће се обавити у Београду, као што се то радило и годинама уназад, мислим да је то најједноставније. У августу месецу ћемо одрадити тај базични део, где ће се радити на физичкој припреми, наравно да ће се радити и касније, али ударни део ће бити физичка припрема и елементарна техника. Да би у септембру месецу кренули са уигравањем екипе, уигравањем линија тима, неким кристалисањем такмичарског тима који ће наступати у наредној суперлигашкој сезони. У септембру нам крећу и припремне утакмице, пријатељске, турнири, биће довољан број, неких 12 утакмица у том делу. Почетком октобра почиње и нова такмичарска сезона. За разлику од прошле године ја ћу већи део припремног периода бити уз екипу, што је добро и за екипу, и за девојке, и за мене. Прошле године због обавеза у репрезентацији то није било могуће, и сигурно да је и то утицало на недовољно добру припрему екипе за сезону.

Први утисак након обављеног састанка и првог тренинга је веома позитиван.

– Утисак је да су девојке поприлично мотивисане, ради се заиста о врло младој екипи, пуно је нових девојака из наших млађих погона, пар играчица смо довели на позицијама које су нам биле дефицитарне. Оно што је добро јесте да их краси једна велика жеља и велика мотивација да се доказују, и да покажу да са правом носе Звездин дрес.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама