Odbojka Odbojka/Vesti Odbojkašice SDCZ

Zvezdine dame počele pripreme

Izvor: OKCZ, zvanični sajt

Crveno-bele dame, odbojkašice Crvene zvezde odradile su prvi trening na početku priprema za novu sezonu.

Na prozivci je bilo prisutno 14 devojaka, a opravdano su bile odsutne Milica Milunović, Tara Taubner i Sara Vučićević.

Nakon uvodnog sastanka, prvi trening su obavile tehničari Mila Đorđević i Jovana Simić, primači Milica Tasić, Nevena Vidojević i Tijana Cvetković, korektori Anja Ašonja i Katarina Stanković, srednji blokeri Božica Marković, Jelena Delić, Ana Jeković i Jovana Adžić, i libera Aleksandra Stepanović i Kristina Stanković.

Trener Aleksandar Vladisavljev je samo dan nakon novog uspeha ženske seniorske odbojkaške reprezentacije Srbije u Vroclavu i plasmana na OI u Tokiju naredne godine, praktično pravo sa aerodroma došao na trening.

– Nova sezona je danas započela, i većina igračica na koje računamo su tu, izuzev dve naše devojke koje su nastupale za juniorsku reprezentaciju na SP u Meksiku – Milice Milunović i Tare Taubner, koje su se vratile 23-24.jula i faktički celo leto provele u pogonu. One su dobile još sedam dana dodatnog odmora i 12. avgusta će se priključiti ekipi i to bi praktično bio tim na koji računamo u sledećoj sezoni. Imamo izuzetno mlad i perspektivan roster, ekipa puna talenta i dobrog motiva, ali i ekipa koja mora puno da radi i da kroz taj rad napreduje čitavu sezonu. Naravno, tu je i Sara Vučićević, koja se povredila na pripremama seniorske reprezentacije, i koju ćemo morati posle operacije ukrštenih ligamenata da sačekamo negde do decembra meseca, tako da će i njen povratak značiti puno za našu ekipu.

Devojke će najveći deo pripremnog perioda sprovesti u Beogradu, a uz ekipu će biti i trener Aleksandar Vladisavljev.

– Pripreme i čitav taj uvodni deo će se obaviti u Beogradu, kao što se to radilo i godinama unazad, mislim da je to najjednostavnije. U avgustu mesecu ćemo odraditi taj bazični deo, gde će se raditi na fizičkoj pripremi, naravno da će se raditi i kasnije, ali udarni deo će biti fizička priprema i elementarna tehnika. Da bi u septembru mesecu krenuli sa uigravanjem ekipe, uigravanjem linija tima, nekim kristalisanjem takmičarskog tima koji će nastupati u narednoj superligaškoj sezoni. U septembru nam kreću i pripremne utakmice, prijateljske, turniri, biće dovoljan broj, nekih 12 utakmica u tom delu. Početkom oktobra počinje i nova takmičarska sezona. Za razliku od prošle godine ja ću veći deo pripremnog perioda biti uz ekipu, što je dobro i za ekipu, i za devojke, i za mene. Prošle godine zbog obaveza u reprezentaciji to nije bilo moguće, i sigurno da je i to uticalo na nedovoljno dobru pripremu ekipe za sezonu.

Prvi utisak nakon obavljenog sastanka i prvog treninga je veoma pozitivan.

– Utisak je da su devojke poprilično motivisane, radi se zaista o vrlo mladoj ekipi, puno je novih devojaka iz naših mlađih pogona, par igračica smo doveli na pozicijama koje su nam bile deficitarne. Ono što je dobro jeste da ih krasi jedna velika želja i velika motivacija da se dokazuju, i da pokažu da sa pravom nose Zvezdin dres.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama