Košarka Košarka/Vesti Košarka/Ženska košarka

Nađa Nedeljkov Zvezdino drugo pojačanje

Izvor: OKCZ, zvanični sajt

Juniorski MVP, najbolji strelac završnog turnira za juniorke i juniorska reprezentativka Srbije Nadežda Nedeljkov nova je igračica KKŽ Crvena zvezda Kombank.

Nedeljkov je potpisala ugovor sa crveno-belima, i predstavljaće kako pojačanje za narednu sezonu, tako i za budućnost.

Nađa je rođena 6. aprila 2001. godine u Zrenjaninu, igra na poziciji beka šutera (172cm), a u Crvenu zvezdu je došla iz redova ŽKK Radivoj Korać.

U protekloj sezoni je u ŽKLS beležila prosečno 10 poena, 2.7 skokova i 1 asistenciju na 24 utakmice u kojima je provodila 20 minuta u proseku na parketu.  Iako je tek napunila 18 godina, tri sezone je bila član seniorske ekipe finaliste Kupa Milana Cige Vasojevića.

Na završnom turniru za juniorke je sa 61 postignutim poenom bila najbolji strelac, a sa indeksom korisnosti 75 je dobila i MVP priznanje i pehar koji od ove godine nosi ime „Dragana Vuković“, u čast naše prerano preminule Dragane Vuković. Ekipa Radivoj Korać je u finalu savladala Crvenu zvezdu, a Nadežda je sa dabl-dabl učinkom (12p 12sk) i serijom od pet poena u samom finišu bila najzaslužnija za trijumf svog bivšeg tima.

Bila je jedna od dve devojke od ukupno sedam učesnika koja je branila boje Srbije, zajedno uz Lazara Živanovića i Nemanje Popovića iz KK Crvena zvezda mts, na internacionalnom kampu „Košarka bez granica“, među 63 devojke i dečaka iz celog sveta.

Prošla je mlađe selekcije nacionalnog tima, a bila je u sastavu juniorske reprezentacije na nedavnom EP za juniorke u Sarajevu.

Nađa Nedeljkov je drugo pojačanje KKŽ Crvena zvezda Kombank ovog leta, nakon dolaska Maše Janković iz Novosadske ŽKA. O daljim aktivnostima KKŽ Crvena zvezda Kombank u prelaznom roku javnost će biti blagovremeno obaveštavana na klupskom sajtu.

Nađa, dobro došla u Crvenu zvezdu!

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama