Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Mladost 2:0 (2:0)

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Fudbaleri Crvene zvezde, nakon odloženog meča sa Voždovcem u trećem kolu Superlige Srbije, uspešno su, u četvrtom kolu savladali ekipu Mladosti rezultatom 2:0 (2:0).

Stadion: „Rajko Mitić“

Gledalaca: 4.663.
Sudija: Dragan Čolović (Raška)
Strelci: Vulić u 4′ i Jevtović u 45′.
Žuti kartoni: /

Sastav: Borjan, Gajić, Pankov, Babić (od 46′ Degenek), Žander, Petrović, Vulić, Simić, Ivanić (od 79′ Krstović), Jevtović, Boaći (od 62′ Tomane).
Rezerve: Popović, Gobeljić, Milunović, Nikolić, Jovančić, Krstović, Tomane.

Sastav: Rosić, Andrić, Selemić (od 62′ Suraka), Šatara, Leković, B. Milošević, Sekulić, Pavlović, Radivojević, Mićević, Eliomar.
Rezerve: Zečević, Obradović, Suraka, Sinđić, Odita, Pešić, Stojanović.

Lep jubilej obeležio je početak utakmice. Protiv Mladosti Milan Borjan stoti put u Zvezdinom dresu čuvao je naš gol. Kao lepu uspomenu na ovaj dan predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović uručio mu je prigodan poklon, dres sa brojem sto.

Sa kapitenskom trakom na ruci Borjan je stoti put stao muđu stative i predvodio svoju četu do treće superligaške pobede u ovoj sezoni.

S obzim na to da se utakmica protiv Mladosti odigrala između dva susreta trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona Crvena zvezda izašla je u nešto izmenjenom sastavu. Prvi put ove sezone starteri su bili Vulić i Gajić, a debi u crveno-belom dresu zabelžio je Njegoš Petrović, kao i Tomane i Krstović u drugom poluvremenu.

Meč je maestralnim pogotkom otvorio talentovani vezista Miloš Vulić. Prethodno je vezista oboren na ivici šesnaesterca, a onda je direktnim šutom iz slobodnog udarca matirao golmana Rosića. Aplauz sa tribina ispratio je fantastičan gol i dodatno podigao samopouzdanje mladom fudbaleru, koji je danas upisao jedanaesti zvanični nastup u crveno-belom dresu.

Gladni su golova izabranici Vladana Milojevića pa su samo tri minuta kasnije mogli da uvećaju prednost. Snažan centaršut Simića sa leve strane prošao je pored dvojice naših prvotimaca na petercu. Nisu se gosti dobro nosili sa pritiskom crveno-belih gosti pa je tako već u osmom minutu moglo da bude 2:0, ali je nakon odličnog centaršuta Jevtovića Ivanić šutirao pravo u golmana.

U izglednoj šansi našao se i napadač Boaći. Potvrdio je dobru partiju Vulić kada je poslao odličnu dubinsku loptu ka Ivaniću na levi bok. Dobro se kretao Boaći, našao se na pravom mestu kada je stigao centaršut Ivanića, ali je Rosić nogom otklonio opasnost.

Debitant na utakmici, Njegoš Petrović u 25. minutu oprobao je šut sa preko 25 metara, lopta je otišla preko gola, ali publika je svakako pozdravila trud novajlije u crveno-belim redovima.

Veći deo prvog dela igre fudbaleri Mladosti proveli su na svojoj polovini terena, dok su igrači Crvene zvezde pokušavali da pronađu pukotinu u njihovoj odbrani.

U tome je uspeo u poslednjem minutu prvog poluvremena Milan Jevtović. Ostaće zabeležena i odlična partija desnog beka Gajića. Iako je ovo prva utakmica koju je počeo u sezoni, upisao je mladi bek asistenciju. Dobro su kombinovali Gajić i Jevtović, a vezista je iskusno plasirao loptu u donji levi ugao i doneo svojoj ekipi miran odlazak na predah.

U nastavku igre beležimo šansu gostiju. Sekulić je uputio dobar šut, ali je Borjan bolje reagovao i sigurnom intervencijom sprečio promenu rezultata. Na drugoj strani odgovorio je Simić. Krilni napadač crveno-belih posle utrčavanja vrhom kopačke poslao je loptu ka golu gostiju, ali je na mestu bio Rosić.

Zabeležen je još jedan debi na meču. U 62. minutu šansu je umesto Boaćija, prvi put u sezoni, dobio portugalski napadač Tomane. Bilo mu je potrebno šest minuta da uđe u prvu šansu. Odlično je Portugalac kombinovao sa Simićem, poslao loptu preko gola, ali i zaradio aplauz sa tribina.

Borbenu partiju Simić nije uspeo da kruniše pogotkom, a svakako je najbliži bio u 73. minutu, kada je odlično probio po desnoj strani, stigao gotovo do protivničkog gola i udarcem iskosa zatresao prečku.

Još jedan debitant dobio je priliku. Krstović je u 79. minutu zamenio Ivanića.

U 90. minutu na dodavanje Tomanea, mladi Nikola Krstović uputio je odličan udarac ka golu gostiju, ali je Rosić odličnom reakcijom zaustavio sjajan pokušaj.

Važna pobeda, jer već u ponedeljak ekspedicija Crvene zvezde kreće put Danske, gde će u utorak od 20:00 odigrati revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Kopenhagena.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama