Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Милојевић – Немамо чега да се плашимо пред својим навијачима

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Црвена звзда ће у уторак, 6. августа, од 20:45 на стадиону „Рајко Митић“ одиграти прву утакмицу у оквиру трећег кола квалификација за Лигу шампиона против данског Копенхагена.

Шеф стручног штаба нашег тима Владан Милојевић истакао је да поштује противника, али да се екипа добро спремала за суштрању утакмицу и да нема разлога за бригу.

– Знамо да у овој фази такмичења нема лаких противника. Чека нас тежак двомеч, али добро смо се припремали за њега и сигуран сам да ћемо сутра бити на висини задатка. Не желим ништа да обећавам, могу само да кажем да имам максимално поверење у своје играче, и у то да ће се борити и дати све од себе за позитиван резултат. Верујем у то да ћемо бити прави– истакао је Милојевић.

Тренер нашег тима је са поштовањем говорио о важности Копенхагена за дански фудбал, као и о њиховим добрим резултатима у Европи.

– Копенхаген је велики клуб који бележи сјајне резултате последњих година, не само у данском, већ и у европском фудбалу. Њихова највећа снага налази се у тренеру Солбакену, човеку који представља идентитет тог клуба и који је један од бољих тренера у Европи. Они имају препознатљив стил игре, у ком је практично свеједно коју позицију ће неки играч да одигра, и то им даје доста могућности за комбиновање око састава. То је циљ сваког тренера, и на томе им свака част.

Осврнуо се Звездин стратег и на незаобилазан део сваке утакмице – фантастичну подршку са трибина.

–  Илузорно је причати о томе колико нам значи подршка публике. Они су ти који нам дају енергију, снагу и надам се да ће доћи на утакмицу у што већем броју. Одушевљен сам бројем навијача против Хелсинкија, било их је више од 36 хиљада и то у овом периоду године када су одмори. Могу да им кажем браво и да им се захвалим. Сигуран сам да ће они одрадити свој део посла, као и сваки пут до сад.

Милојевић жели да смањи притисак који постоји у јавности.

– Очекивања су велика и морамо да посматрамо сваког противника појединачно. Што даље идемо у квалификацијама нормално је и да су противници све тежи, али ми морамо да се бавимо стварима на које можемо да утичемо. Доста се прича о нашој форми и чини ми се да се то превише потенцира. Не знам да ли смо толико дигли стандарде, али људи морају да буду свесни да ми нисмо „ванземаљци“. Моја филозофија је таква да су сви противници тешки, и да сви данас играју фудбал. Доста нас је коштало то што нам сви унапред уписују победе и праве велика очекивања. Дође ситуација када одиграмо добру утакмицу, а за три дана нешто слабију, и одмах се прича о паду форме. Није то баш тако.

У викенду за нама одложена је утакмица домаћег шампионата са Вождовцем.

– Захвалио бих се Фудбалског савезу Србије на томе што су нам изашли у сусрет и одложили утакмицу против Вождовца. Нисмо желели да ризикујемо, и да у врло кратком временском периоду играмо две утакмице на вештачкој трави. То је једини разлог због ког смо тражили одлагање.

Шеф је истакао да још увек није у потпуности сигуран око састава који ће сутра изаћи на мегдан данском шампиону.

– Контуре тима знам, али нисам сигуран за стартних 11. Доста тога ће зависити од здравственог стања појединих играча, и од њихове спреме за сутрашњу утакмицу. Конкретно, прича се о томе због чега Гајић не игра, он је феномелан фудбалер и велики професионалац, али је брзо „убачен у ватру“, и практично није имао одмор током лета, притом је често играо и ван своје позиције. Међутим, није спорно да имам максимално поверење у њега – подвукао је тренер нашег тима Владан Милојевић.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама