Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе Фудбал/Омладински погон

Убедљива победа кадета у дербију

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

На овосезонској премијери, у утакмици против Партизана, наши кадети су пружили феноменалну партију, остварили убедљиву победу и  на најбољи могући начин показали свој раскошни таленат.

Црвена звезда- Партизан 4:0 (2:0)

Гледалаца: 1500.

Судија: Лазар Лукић.

Стрелци:  Кнежевић у 15, Станковић у 34, Лазетић у 76. и Бачанин у 89. минуту.

Црвена звезда: Ћопић, Лазић (од 73. Радојевић), Петровић, Крстић, Ђурић, Милетић, Ћурић (од 64. Лазетић), Станковић (од 82. Рамовић), Кнежевић (од 46. Бранковић), Бачанин, Н. Митуљикић (од 64. Ј. Митуљикић).

Партизан: Гочманац, Бојат, Јевтић, Станковић, Обрадовић, Ђорђевић, Мићић, Петровић (од 75. Крсмановић), Крстић, Чермељ (од 78. Суботић), Остојић.

Жути картон: Чермељ (Партизан).

Ученици Марка Неђића су од првог судијског звиждука ушли чврсто и одлучно у утакмицу. Већ у 7. минуту, Станковић је послао сјајну лопту у простор Бачанину који је изашао сам пред голмана, нашао се у стопостотној прилици, али је шутирао поред гола. Три минута касније, поново је Станковић био креатор опасног напада нашег тима и одиграо добру лопту Кнежевићу који је био изблокиран.

Трећи пут узастопно главобоље гостију почеле су од Станкобвићевог проигравања, одиграо је пас за Кнежевића који је послао прецизну лопту са 18 метара у голманов даљи угао, и у 15. минуту довео екипу до вођства.  Након тога је уследио нешто мирнији период игре, све до 34. минута кад је главни актер првог полувремена кадетског дербија, Никола Станковић постигао “гол за шпице”. Хитри офанзивац је примио лопту на 25 метара од гола, нико од Партизанових играча није изашао у блок, што је Станковић искористио и послао прави пројектил у гол вечитог ривала. Наши бисери су могли да повећају вођство у 42. минуту када је Бачанин добро шутирао из окрета, али голман Партизана је успео да одбрани тај ударац.

Друго полувреме је почело врло мирно, без превише прилика и углавном се играло на средини терена. Било је тако све до 76. минута, када су комбиновали Лазетић и Јован Митуљикић, а нападач рођен 2004. године сјајно је протурио лопту кроз ноге једном дефанзивцу Партизана и потом рутински матирао голмана противника шутем у даљи угао. Разиграни бисери рођени 2003. године могли су да увећају предност  и пет минута касније, када је Петровић дугом лоптом пронашао расположеног  Митуљикића који је одиграо повратну лопту за капитена нашег тима, чији ударац је успео да заустави голман гостију. Тачку на овај сусрет ставио је Матеја Бачанин у 88. минуту када је после лепе акције Бранковића и Ђурића, натрчао на одбијену лопту и поставио коначан резултат.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама