Кошарка Кошарка/Вести

Лоренцо Браун појачао црвено-бели зид!!!

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Амерички плејмејкер и бивши играч Торонто Репторса, Лоренцо Браун (28,196 цм) нови је плејмејкер Црвене звезде мтс! Браун је био прва жеља црвено-белих у овом прелазном року, а успешни преговори окончани су потписивањем једногодишњег уговора.

Амерички плејмејкер и бивши играч Торонто Репторса, Лоренцо Браун ново је појачање КК Црвена звезда мтс!

Браун (рођен 26.08.1990 године) са црвено-белима је потписао једногодишњи уговор и представљаће велико појачање за актуелног шампиона АБА и српске лиге у предстојећој сезони.

Лоренцо Браун је висок 196 центиметара и основна позиција у тиму му је организатор игре. Рођен је у Џорџији, а током три сезоне а колеџу „Нортх Царолина Стате” истицао се одличним играма и бројним асистенцијама (12 поена, 4 скока и 7 асистенција по мечу у просеку), што га је сврставало међу најбоље играче Атлантске конференције НЦАА.

НБА каријеру почео је у дресу Филаделфије 2013.године, а током професионалне каријере наступао је и за екипе Минесоте, Финикса, као и за њихове екипе у Г лиги. Током 2016.године по први пут се, попут великог броја америких играча, отиснуо у Кину и наступао за екипу „Зхеијанг Голден Буллс”, а најзапаженију ролу у НБА остварио је у екипи Торонто Репторса актуелног шампиона НБА лиге за који је наступао и у актуелној сезони (први играч у историји НБА који је потписао тњо њаy цонтрацт у лиги, који је зарадио титулом МВП-ја “Г лиге” где је наступао за екипу “Репторс 905”), пре него што се поново отиснуо у Кину у јануару 2019.године и потписао уговор са екипом „Гванжу Лајонса”.

Долазак у Црвену звезду биће први ангажман овог плејмејкера кога краси одличан преглед игре и бројне асистенције у европској кошарци, пред сезону у којој ће црвено-бели одиграти велики број утакмица у Евролиги, АБА лиги и домаћим такмичењима. Такође, долазак Брауна велико је признање за клуб јер је амерички плеј међу бројним понудама изабрао Црвену звезду И изазов који доносе Евролига, одлична атмосфера на утакмицама српског клуба и одлични саиграчи који га очекују у црвено-белом дресу.

Лоренцо Браун је након Дерика Брауна и Џејмса Гиста треће појачање КК Црвена звезда мтс у овогодишњем прелазном року. У клуб су се током лета вратили Чарлс Џенкинс и Огњен Кузмић, а уговоре су обновили Бранко Лазић, Филип Човић, Бориша Симанић, Огњен Добрић, Били Берон, Мохамед Фаје, Стратос Перпероглу, чиме је обављен велики посао у прелазном року, а Црвена звезда спремна дочекује изазовну такмичарску сезону 2019-2020.

Лоренцо, добродошао у Црвену звезду!

Скочи на траку са алаткама