Фудбал Фудбал/Вести

Панков: Одлично сам се осећао на терену

Извор: ФК Црвена звезда

Деби за Црвену звезду у победи над Радничким 2:0 уписао је штопер Радован Панков и тиме остварио велики сан.
– О овоме сам сањао целог живота, заиста није фраза. Звездаш сам од главе до пете. Наши навијачи су најбољи на свету, то стално истичем. Наравно, на терену сам фокусирани на задатак, чујем на моменте када загрми публика, али размишљам наравно о ономе што тражи тренер на терену од мене. Свакако бих позвао наше навијаче да наставе да нас подржавају у што већем броју, јер ово се не виђа нигде – рекао је Панков.

Звездин штопер имао је проблем са повредом, тако да је пропустио пријатељске утакмице, као и мечеве у Европи и Суперлиги.
– Одлично сам се осећао на терену, али није било физички лако. Биће ми потребно још времена да уђем у ритам, јер сам због повреде дуго радио одвојено од екипе. Од половине маја нисам одиграо такмичарску утакмицу. Нисмо изгледали лоше на терену, иако наравно има ствари које треба да исправимо. Још увек се уигравам са Бабићем и Дегенеком, али генерално смо добро изгледали на терену и, што је најважније, нисмо примили гол. Имао сам шансу да на дебију постигнем и гол, али леви бек је изблокиран тај ударац. Жао ми је, било би много лепо да је та лопта ушла, али важно да смо победили.

Панков најављује све боље игре црвено-белих.
Звездаши треба да буду свесни да ћемо прави ритам ухватити у августу, после квалификација за Лигу шампикна. Момци који су у ротацији ће постати уигранији. Сада играмо у ритму среда – субота и то ће нам много значити да се још боље уклопио на терену. Бићемо све бољи и бољи.

Чула се у току меча са трибина и песма због које Панков на дресу носи број 6.
– Јако леп осећај. Због Звездине песме “За тебе бих живот давао” сам изабрао број шест, тако да ми је било неизмерно драго када су је навијачи запевали. Прелепа песма која изазива посебан осећај код мене.

Наредни меч изабранике Владана Милојевића очекује већ у среду, када ће гостовати Хелсинкију.
Имамо леп резултат, очекујемо да прођемо у треће коло и да што пре кренемо да се припремамо за наредног противника. Знамо да је Хелсинки забележио пораз у домаћем првенству овог викенда, али оно није меродавни. У Европи ће сигурно да збију редове, али и ми ћемо прићи обазриво тој утакмици и верујем да ћемо да остваримо тријумф – поручио је Панков.

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама