Фудбал Фудбал/Вести

Милојевић: Готово тек прво полувреме

Извор: СД Црвена звезда

Головима Боаћија и Павкова наш тим је стекао осетну предност пред пут у Хелсинки, а Владан Милојевић је после победе резултатом 2:0 направио резиме првог меча другог кола квалификација за Лигу шампиона.

Тешка утакмица, најавио сам овакав дуел и на конференцији пред меч. Хелсинки је чврста екипа која зна шта хоће. Имају прегршт брзих играча које је тешко чувати и нападати. Били смо добри, нисмо срљали, пробили смо блок који је тешко пробити. Можда смо могли да дамо још који гол али сам задовољан. Иза нас је тек прво полувреме, игра се и у Финској, на вештачкој подлози. Заборављамо ову утакмицу јер нас већ у суботу чека нови дуел – рекао је шеф стручног штаба Црвене звезде.

Упркос доминантној игри црвено-белих, противник се веома умешно бранио пе резултат од два гола предности буди двојаке емоције.

Нисам очекивао тако дефанзивног ривала. Екипа су која воли фудбал, али су се тако определили да играју на нашем терену. Вероватно су желели да из доброг блока чекају шансу за брзе игрче. Тражили су пукотину у нашем тиму, али срећом добро смо одрадили посао и нисмо примили гол. Има сегмената које требамо да погледамо и изанализирамо. Немамо много времена јер нас већ у суботу очекује првенствени дуел. Била је очигледна воља и мотивисаност код наших играча, али фудбал је жива игра и има и грешака. Не могу било шта да замерим мојим играчима. У глобалу сам веома задовољан, посебно сам задовољан атмосфером која је била за десетку. Још једном су звездаши показали колико воле клуб, од срца им честитам.

Шеф стручног штаба је образложио и ротације у офанзиви.

Имам план и стратегију за сваку утакмицу и сваког противника. Веома сам задовољан игром. Иванић је на пример данас играо по боку, а сигурно се боље сналази у средини. Гледамо у којим сегментима је противник слабији и трудимо се да то искористимо – изјавио је Милојевић уз осврт на учинак шпицева:

Милан није џокер, он је за мене стандардни играч. Било да је стартер или уђе у игру, он је играч веома битан за игру и увек донесе оно што се од њега очекује. Исто могу да кажем за Боаћија. Обавили су шта се од њих очекивало. Ту су и Томане и Крстовић од којих очекујем да такође оставе траг.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама