Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Милојевић – На крилима звездаша против Хелсинкија

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

После успешних премијера на интернационалној и суперлигашкој позорници Црвена звезда ће сигуран корак покушати да одржи и на другом европском степенику.

Ривал нашег тима у другом колу квалификација за Лигу шампиона је Хелсинки, а пред први сусрет шампиона Србије и Финске заказан за сутра од 20:45 часова, Владан Милојевић је открио амбиције.

– После прве прескочене препреке, очекује нас нови сусрет са веома тешким противником, шампионом своје земље. Хелсинки је добра екипа која у последње време има веома значајну улогу у финском шампионату. У такмичарском су ритму, док се ми тек захуктавамо и волео бих да наставимо да напредујемо из утакмице у утакмицу. Њихова игра и филозофија заснивају се на дисциплини и тимском духу, и сматрам да им је снага у компактности. Са друге стране, спремили смо се да дамо максимум пред својом публиком и очекујем веома лепу представу пред великим бројем наших верних навијача. Волео бих да надмашимо посету од 23.751 гледалаца са претходног европског меча – рекао је стратег Црвене звезде.

Млојевић је још једном истакао да је сваки наредни корак уједно и најважнији.

– Потребно је бити на високом нивоу. Не заборавимо да причамо о Хелсинкију и Судуви, првацима својих држава и не треба нас гледати као ванземаљце. Звезда је велики клуб и покушавамо да је вратимо где припада, а да бисмо то урадили морамо да поштујемо ривале. Пред утакмицу не размишљам о резултату, већ о игри. Шта год да буде сутра ту није крај јер постоје два полувремена. Видео сам да су суперлигаши који играју у Европи тражили одлагање првенствених утакмица наредног викенда, али ми не размишљамо тако. Јуче је био жреб за треће коло квалификација за Лигу шампиона, али не размишљам унапред.

Наш тим ће у предстојећим изазовима бити јачи за Милоша Дегенека, штопера који се јуче вратио у црвено-беле редове.

– Поносан сам што се Милош вратио и бићу увек кад је таква ситуација, јер је он уложио велику енергију да се врати. Млађи играчи ће моћи много да науче од њега. Професионалац је који воли Звезду и чим је било прилике да вратимо Милоша то смо и учинили. Само нека настави тамо где је стао кад је отишао. Биће лиценциран, тренирао је у међувремену и видећемо каква ће бити ситуација са њим – рекао је Милојевић и потом се осврнуо на физичку спрему осталих летњих новајлија:

– Нису прошли припреме и потребно је да се адаптирају. Једини начин био је да се припремају кроз утакмице и свесни смо били ризика са Жандеровим играњем против Јавора. Истрпео је, и треба да истрпи. Умор је проузроковао грч, не једног мишића, већ целог организма. Кањас се прикључио тренинзима, ради нормално са екипом. Видећемо колико ће бити спреман. Сви играчи који су дошли и Томане, Кањас и Жандер имају проблема са физичком адаптацијом, волео бих да није тако, али је то неминовно. Уклапање у сваком другом смислу иде одлично – поручио је Милојевић.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама