Хокеј Хокеј/Вести

Завршен предприпремни период млађих селекција

Уз одличну организацију и координацију нашег хокејашког клуба и уз велику жртву родитеља који су све финансирали, млађе категорије СКХЛ Црвена звезда су успешно завршиле предприпремни период за сезону 2019/20 за све такмичарске селекције. Подесетимо да Београд кубури са ледом у ово доба године, па клуб и родитељи чине велике напоре како би деца добила адекватне услове за тренирање и припрему.

Овај предприпремни период одрађен је у месецима мај и јуни, а месец јили је предвиђен за активан одмор свих селекција као и стручних тимова.

Захваљуљући доброј сарадњи клубова ван наше земље и великог интересовања родитеља, активни одмор поједини играчи ће да искористе за одлазак на кампове  у Словенију, Словашку или Чешку.
Такође, у том периоду се и тренери едукују за рад у млађим селекцијама.

Прва група (почетак јула), која броји осам (8) учесника, била је на кампу у Марибор на коме су провели седам (7) дана на леду и сувом, са тренером Јовановић Иваном.

Друга група (средина јула), од седам (7) уцесника, биће на камп на Бледу са тренером Стевић Вукашином.

Почетак припрема за такмичарску сезону креће почетком августа, на сувом, у Београду, док једна група играча одлази у Марибор као гости Хокеј клуба Марибор.

На крају августа месеца, од 18.08 – 28.08., клубске припреме, од 10 дана, биће у Чешкој.

Како каже легенда Црвене звезде, Војислав Шиља Кољеншић, ово се све ради да би се све селекције (а њих у Црвеној звезди има осам (8)) што боље припремиле за нову сезому.

Иначе, Црвена звезда је једини клуб који има осам (8) селекција, док су остали клубови за следећу сезону пријавили свега 2 до 3 селекције.

Скочи на траку са алаткама