Fudbal Fudbal/Vesti Fudbal/Najava utakmica

Milojević – Želim još bolju sezonu

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Crvena zvezda će sutra od 20 časova krenuti u pohod na odbranu titule, a gost na premijeri našeg tima biće povratnik u elitu Javor.

Uoči susreta sa klubom na čijoj je klupi započeo trenerski staž Vladan Milojević je najavio novi fudbalski praznik u Ljutice Bogdana.

– Želim bolju sezonu od prethodne. Da vidimo lep fudbal, da bude što više navijača na tribinama i da svi uživaju u takmičenju. Nismo imali mnogo vremena za odmor i već smo ušli u takmičarske duele, pre većine superligaša. Svi, a najviše igrači, se raduju početku prvenstva. Dolazi nam ekipa koja je ostavilia dobar trag u Superligi u prethodnom periodu, uprkos činjenici da se prošle sezone takmičila u Prvoj ligi. Gospodin Lazović radi se dosta ljubavi svoj posao i Javor je uvek bio tvrd orah. Očekuje nas teška i ozbiljna utakmica i tako ćemo se i ponašati. Spremićemo se maksimalno i sa željom da krenemo na najbolji način – rekao je strateg Crvene zvezde.

Pored dve sjajne sezone, Vladan Milojević ne želi da pravi paralele sa dosadašnjim dostignućima na klupi našeg tima.

– Ne možemo da poredimo prošlu i ovu sezonu. Fudbal je živa igra, dolazi do promena igračkog kadra i sistema, svaka sezona je drugačija. Imali smo sjajnu sezonu iza nas. Zaboravljamo uičinjeno i spremamo se za izazove ispred nas. Na fizičkom i taktičkom planu nismo na nivou koji želimo. Prosto je nemoguće jer nije isto igrati prijateljske i zvanične utakmice. U proverama nemate pritisak rezultata koji dolazi sa početkom kvalifikacija i prvenstva i potrebno je vreme da bi se sve sleglo. Voleo bih da sve što pre dođe na određeni nivo, ali nisam nezadovoljan trenutnim tokom stvari.

Činjenica da većina klubova na naš stadion dolazi defanzivno orijentisana nije previše zabrinula Milojevića koji veruje da njegovi ofanzivci imaju ključ za svaku bravu.

– Protivnik ima pravo da igra kako želi. Rival ima svoj plan igre i videćemo koliko će nam njihov stil igre otežati. Pipremamo se za svakog protivnika adekvatno. Nije lako protiv defanzivno orijentisanih rivala, ali verujem da ćemo naći rešenje. Videćemo za koji ćemo se tim opredeliti, ali je potrebno da stignemo do takmičarske forme, a ona se dobija kroz utakmice. Sagledaćemo situaciju do meča. Kanjas je zdravstveno dobro, kao i Pankov. Pregledi su potvrdili da su se oporavili i sad je potrebno samo strpljenje. Sa druge strane, Tomane je igrač za duže staze, kad su napadači u pitanju tu su i Boaći, Pavkov i Krstović.

Strateg našeg tima prokomentarisao je to što se, za razliku od prethodnih sezona, u takmičenju pred nama bodovi se nećedeliti posle 30. kola.

– Treneru bilo kog drugog kluba odgovarao je prethodni sistem, ali ako ste trener lidera, oduzimanje bodova je loše. Sviđa mi se što ostaje plej-of i 37 utakmica. Smatram da je 30 utakmica malo. Sa druge strane, zbog kalendara nemoguće je imati još neko takmičenje, a mladim igračima su potrebni mečevi. Da vidimo kako će da bude ove sezone pa da onda pričamo da li je to to. Svakako da stojim iza toga da je lider bio najveći gubitnik u prethodnom sistemu.

Za kraj, Milojević je prokomentarisao i činjenicu da će Zvezda već u sredu odigrati novi u nizu zvaničnih susreta. Gost na stadionu “Rajko Mitić” u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona biće Helsinki.
– Tim naših analitičara je prionuo na posao, ali ćemo se za Helsinki pripremati od nedelje. Do tad mislimo samo o sledećem rivalu.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama