Fudbal Fudbal/Najava utakmica

Milojević – Zvezdaši treba nam vaša podrška

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Fudbaleri Crvene zvezde će u utorak od 20:45 časova odigrati prvu zvaničnu utakmicu na svom stadionu u ovoj sezoni. Revanš meč prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona sa Suduvom prilika je da naš tim premijeru ukrasi pobedom, a pred drugi ovosezonski meč Vladan Milojević je pozvao zvezdaše da pruže podršku šampionu Srbije.

– Čeka nas revanš protiv nezgodne ekipe, pokazalo se to i u dulelu u Litvaniji. Rival je organizovan tim koji zna šta hoće, dominantni su u svojoj državi, a kvalitat potvrđuje činjenica da je većina igrača veoma dugo u klubu. Odlično se poznaju i na maksimumu su što se tiče takmičarskog ritma. Odigrali smo prvi meč na zadovoljavajućem nivou, imali smo dosta šansi, ali je iszostala realizacija. Pozvao bih navijače da nam pomognu na novom početku i nadam se da ćemo biti pravi – rekao je šef stručnog štaba Crvene zvezde.

Milojević je istakao da ne postoje zdravstveni problemi u igračkom kadru i da će svi igrači biti u konkurenciji za susret, a potom se osvrnuo i na duel u Mariampolu.

– Ne mogu da kažem da sam preterano zadovoljan, ali generalno nikad nisam zadovoljan u potpunosti. Koliko god da napravite, uvek možete bolje. Bilo je dosta dobrih stvari u prvoj utakmici, a sa druge strane ima elemenata koje želimo da ispravimo i nadam se da ćemo iz kola u kolo biti sve bolji. U fudbalu je potrebno naći idelanan odnos. Da pravite šanse i realizujete ih. Idealno bi bilo da je realizacija stopostotna, ali je osetan prelaz u fazu takmičarskog ritma i nadam se da ćemo poboljšati realizaciju.

Milojević je naglasio kvalitet rivala.

– Pregršt je dobrih ekipa u Evropi. Nisu više rivali koji se samo pojave na terenu. Suduva je sastavljena od dobrih igrača koji su i prethodno igrali u kvalitetnim klubovima, igrači iz bivše Jugoslavije i najbolji litvanski igrači koje predvodi odličan trener koji se dokazao u Litvaniji i Kazahstanu. Jedino što me zabrinjava je kalendar. Jedno su prijateljske utakmice, a nešto drugo je duel koji igramo za prolaz.

Strateg našeg tima osvrnuo se i na gre Boaćija.

– Kad ostvatrite dobru sezonu, kao Boaći pre odlaska u Kinu, podignete lestvicu i očekivanja. Verujem u moje igrače. Dobro je radio tokom priprema, posle povrede koju je vukao mesec dana. Očekujem da se vrlo brzo vrati na stari nivo – izjavio je Milojević i pželeo sreću Saviću u nastavku karijere: – Drago mi je da je Vujadin otišao u veliki klub kao što je Apoel. Radi se o velikom profesionalcu. Ostali smo na tri štopera i videćemo da li ćemo dovoditi nekoga. Rešićemo dilemu u narednim danima.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama