Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Два гола Ебисилија у провери са Звездаром

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Фудбалери Црвене звезде тријумфовали су резултатом 2:0 (1:0) у пријатељској утакмици са Звездаром.

Стадион: Помоћни терен стадиона „Рајко Митић“

Судија: Андрија Стојановић (Београд)

Црвена звезда: Васиљевић, Гајић, Стојковић, Вулић Жандер, Ебисилио, Симић, Крстовић, Вукановић, Томане, Павков.

Резерве: Гордић, Стојановић, Ивеља.

Звездара: Михајловић, Андрејић, Ћоровић, Томић, Делевић, Ловрић, Бериша, Мартиновић, Николић, Симић, Ђорђевић Ф.

Резерве: Ђорђевић Н, Милинковић, Тодоровић, Савић, Муса, Димић, Ристић, Шукунда, Станковић, Ихњић, Томашевић.

Стручни штаб црвено-белих искористио је прилику да на пријатељској утакмици са Звездаром пружи шансу играчима који нису забележили наступ на мечу са Судувом. Такође, ово је била прилика да на терену први пут видимо двојицу новајлија Томанеа, Жандера, као и голмана Васиљевића.

Два пута по 30 минута одиграле су две екипе, а други део игре обележило је невреме праћено грмљавином.

Утакмица је отворена нападом гостујућег тима. Екипа са Звездаре показала је да је спремна да се надмеће, али ипак није било озбиљније претње након првог напада. Уследио је одговор црвено-белих. Наша екипа напала је у петом минуту преко Павкова, али високи нападач није угрозио голмана Михајловића.

Средином првог дела игре Звезда је имала још једну добру акцију. Расположени Ебисилио је овог пута шутирао са ивице казненог простора, али је лопта отишла мало преко гола. У 21. минуту одличан продор остварио је Симић, који је одлично уочио слободног Крстовића са леве стране, послао му је лопту у простор, али је ударац снажног шпица завршио поред гола.

Након што је Павков у 25. минуту оборен на око 18 метара од противничког гола Ебисилио је сјајно извео слободан ударац, али је добром реакцијом голман Звездара сачувао мрежу.

Уписао је у првих 30 минута игре новајлија Васиљевић неколико добрих интервенција.

Већ у првом минуту другог дела игре Црвена звезда је повела. Сјајним, снажним ударцем са преко 20 метара Ебисилио је затресао мрежу.

Није сметала јака киша која је почела након гола нашим првотимцима да повећају вођство. Након што је Крстовић фаулиран у шеснаестерцу, пенал је успешно реализовао Ебисилио и повећао предност Звезде у 48. минуту.

Уследио је одговор Звездаре, показали су гости зубе у два добра напада, али је Гордић био на месту и сачувао мрежу.

Утакмицу су са трибина пратили и некадашњи фудбалери Црвене звезде Душан Баста и Драган Мрђа.

Шансу су у наставку добили и млади голман Гордић, као и Ивеља и Стојановић који се нашао у улози задњег везног. Занимљиво је било и то да је Вулић одиграо меч на месту штопер.

Добра провера за изабранике Владана Милојевића, које већ у уторак очекује реванш меч првог кола квалификација за Лигу шампиона против Судуве на свом терену у 20:45.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама