Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Zvezda remizirala sa Suduvom

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Na evropskoj premijeri u sezoni 2019/20 fudbaleri Crvene zvezde odigrali su bez golova sa litvanskom Suduvom.

Stadion: “ARVI arena”
Gledalaca: 1.000
Sudija: Burčardt (Danska)
Suduva: Kardum, Švrljuga, Kerla, Jankauskas, Živanović, Slavickas, Matulevičius, Čađenović, Verbickas, Topčagić, Tadić.
Rezerve: Plukas, Limonas, Jankauskas, Gotal, Golubickas, Hladik, Veževičius.
Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Babić, Milunović, Rodić, Jovančić, Jovičić, Ben, Marin, Ivanić, Boaći.
Rezerve: Popović, Stojković, Savić, Kanjas, Simić, Vukanović, Pavkov.
Remi bez golova u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona zabeležili su izabranici Vladana Milojevića, iako su imali inicijativu i napadali tokom čitavog meča.
Već u trećem minutu utakmice Crvena zvezda izborila je prvi korner na meču. Pokušali su naši momci da da iz uvežbane akcije na samom startu ugroze gol Suduve, ali prošlo je bez većeg uzbuđenja. Ozbiljniju šansu beležimo tri minuta kasnije. Po desnoj strani probio se Ivanić , koji je iz šesnaesterca uputio nedovoljno jak udarac i lopta otišla pored desne stative.
U osmom minutu dosuđen je prvi žuti karton. Nakon obostranog povlačenja za dres u duelu, sankcionisan je Branko Jovičić.
Zapretila je i Suduva posle auta sa desne strane, ali odlično se snašao  Borjan i lopta je posle udarca završila u njehovim rukama. Odmah je usledio odgovor Zvezde preko Boaćija, Zvezdin špic bio je brži od odbrane domaćina, ali Kardum je sačuvao gol. Još jednom su crveno-beli zapretili nakon kornera koji je izveo Ben. Borbeni Jovičić osmelio se na udarac sa distance, ali mreža je ostala mirna.
Prvi deo igre svakako jebčestim prekidima obeležio danski sudija. Ipak, ritam nije opao pa su nastavili da napadaju naši u momci. Zapretila je Zvezda dobro organizovanim napadom u 23. minutu, Ben je nedozvoljeno zaustavljen nadomak linije šesnaesterca, pa je dosuđen slobodan udarac. Pored lopte su se našli Marin i Ben, a kapiten Zvezde loptu je poslao u živi zid.
U 34. minutu beležimo lep detalj kada je Ben petom proigrao Marin, ali se Zvezdin kreator igre bio u nedozvoljenoj poziciji.
Samo minut kasnije upravo je Marin u napadu odlično promenio stranu, uposlio je Gobeljića na desnoj strani, a naš bek je poslao loptu preko gola.
Pred kraj prvog dela igre dosuđena su dva kartona, po jedan na obe strane. Požuteli su Čađenović i Babić.
Dominantna igra crveno-belih obeležila je i sam kraj prvog dela igre. Prvo je Boaćiju nedostajao korak da stigne do lopte ispred gola Karduma, a potom je u poslednjem minutu sa velike udaljenosti loptu pored gola poslao Ben.
Borbeno i napadački igrala je naša ekipa, ali se na odmor otišlo sa nepromenjenim rezultatom.
Nastavljeno je i u drugom poluvremenu u istom ritmu. Zapretila je Zvezda preko Jovančića, koji je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je golman Suduve bio dobro postavljen.
Pokušala je Zvezda dva puta u kratkom periodu da ugrozi gol rivala snažnim udarcem sa distance. Oba puta šutirao je Jovičić, čiji prvi udarac je bio izblokiran, a drugi, nakon uigranog kornera završio je iznad gola.
U 60. minutu imali su domaćini najbolju šansu. Šutirao je Topčagić, a sjajnom intervencijom loptu je zaustavio Borjan.
Debi na takmičarskoj utakmici u 69. upisao je Hose Alberto Kanjas koji je zamenio Jovičića. Zapretili su izabranici Vladana Milojevića u 75. minutu preko Rodića. Nakon kornera u gužvi u šesnaestercu lopta je stigla do našeg beka koji je jako šutirao i za malo bio neprecizan. Usledila je nova šansa. Ivanić je presekao napad rivala, uposlio Bena koii je sa desne strane loptu poslao pravo u ruke golmana.
Mreže su mirovale do poslednjeg sudijskog zvižduka. Revanš je zakazan za sedam dana u Beogradu.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama