Fudbal Fudbal/Vesti Fudbal/Najava utakmica

Milojević – Da se pokažemo u najboljem svetlu

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Crvena zvezda će u utorak od 20 časova na gostovanju Suduvi odigrati prvi zvanični meč u novoj sezoni, a Vladan Milojević je pred premijeru otkrio očekivanja od prvog meča kvalifikacija za Ligu šampiona.

– Drugi put se srećemo sa Suduvom i u odnosu na prošlu godinu nema velikih promena kad je u pitanju igrački kadar rivala. Dosta igrača je igralo prethodne sezone, a konkurenciju su zaoštrila pojačanja koja su angažovana u međuvremenu. U Suduvi imamo Jugoslaviju u malom, internacionalce iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, ima i naših igrača. Igrači sa naših prostora su kvalitetni, a pored njih tu sunajbolji litvanski fudbaleri. Disciplinovana su ekipa, mnogo bolja nego prošle godine, sa odličnim trenerom koji je ostavio trag i u Kazahstanu – rekao je šef stručnog štaba Crvene zvezde i dodao:
– Sama činjenica da su odbranili šampionsku krunu govori o tome koliko je klub organizovan i mogu reći da u ovom momentu vladaju litvanskim fudbalom. Mi smo se vredno pripremali, ovo nam je prva takmičarska utakmica, dok je rival u jeku sezone. Očekuje nas težak duel i nadam se da smo se pripremili na najbolji mogući način. Kad je naš igrački kadar u pitanju ne mogu da konkretno kažem da li smo jači sad ili pred prošlosezonski susret sa Suduvom. Uvek mislim da imam igrače bolje nego prethodne sezone. Pojedini fudbaleri su otišli, drugi su došli, fokusiran sa mna snage koje safd imam na raspolaganju i ne žalim za onima koji su otišli.
Konkurenciju u našim redovima su zaoštrile novajlije, među kojima su Kanjas i tomane, nedavno promovisani vezista i napadač.
– Poveo sam sve igrače koji su licencirani. Tu su i Kanjas i Tomane, potrebno je da se polako integrišu u našu filozofiju. Videćemo da li će neko od njih biti korišćen na premijeri, želim da budemo kompaktni, da novajlije vide pripremu utakmice i sve što ide uz meč. Kao i uvek, imam dileme po pitanju starten postave, ali i konture onoga što želim. Ima dovoljno vremena do sutra i odluke o startnih 11.
Strateg šampiona Srbije osvrnuo se i na kontrolne utakmice, sa fokusom na generalku protiv Zenita.
– Ne mogu da kažem da nisam zadovoljan proveram koje smo odigrali. Duel protiv Zenita je bio dobra provera i ono što sam želeo da vidim i da uradimo sam obavio. Ipak, ovo je sasvim drugačija utakmica. Već početkom jula igramo duel od velikog značaja i nadam se da ćemo se sutra pokazati u najboljem svetlu. Očekujemo kišovito i nešto hladnije vreme, kao i danas. To je lepota fudbala, igrate po toplom i hladnom vremenu, kiši i suncu – rekao je Milojević.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama