Фудбал Фудбал/Вести Фудбал/Најава утакмица

Милојевић – Да се покажемо у најбољем светлу

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Црвена звезда ће у уторак од 20 часова на гостовању Судуви одиграти први званични меч у новој сезони, а Владан Милојевић је пред премијеру открио очекивања од првог меча квалификација за Лигу шампиона.

– Други пут се срећемо са Судувом и у односу на прошлу годину нема великих промена кад је у питању играчки кадар ривала. Доста играча је играло претходне сезоне, а конкуренцију су заоштрила појачања која су ангажована у међувремену. У Судуви имамо Југославију у малом, интернационалце из Хрватске, Босне и Херцеговине, има и наших играча. Играчи са наших простора су квалитетни, а поред њих ту сунајбољи литвански фудбалери. Дисциплинована су екипа, много боља него прошле године, са одличним тренером који је оставио траг и у Казахстану – рекао је шеф стручног штаба Црвене звезде и додао:
– Сама чињеница да су одбранили шампионску круну говори о томе колико је клуб организован и могу рећи да у овом моменту владају литванским фудбалом. Ми смо се вредно припремали, ово нам је прва такмичарска утакмица, док је ривал у јеку сезоне. Очекује нас тежак дуел и надам се да смо се припремили на најбољи могући начин. Кад је наш играчки кадар у питању не могу да конкретно кажем да ли смо јачи сад или пред прошлосезонски сусрет са Судувом. Увек мислим да имам играче боље него претходне сезоне. Поједини фудбалери су отишли, други су дошли, фокусиран са мна снаге које сафд имам на располагању и не жалим за онима који су отишли.
Конкуренцију у нашим редовима су заоштриле новајлије, међу којима су Кањас и томане, недавно промовисани везиста и нападач.
– Повео сам све играче који су лиценцирани. Ту су и Кањас и Томане, потребно је да се полако интегришу у нашу филозофију. Видећемо да ли ће неко од њих бити коришћен на премијери, желим да будемо компактни, да новајлије виде припрему утакмице и све што иде уз меч. Као и увек, имам дилеме по питању стартен поставе, али и контуре онога што желим. Има довољно времена до сутра и одлуке о стартних 11.
Стратег шампиона Србије осврнуо се и на контролне утакмице, са фокусом на генералку против Зенита.
– Не могу да кажем да нисам задовољан проверам које смо одиграли. Дуел против Зенита је био добра провера и оно што сам желео да видим и да урадимо сам обавио. Ипак, ово је сасвим другачија утакмица. Већ почетком јула играмо дуел од великог значаја и надам се да ћемо се сутра показати у најбољем светлу. Очекујемо кишовито и нешто хладније време, као и данас. То је лепота фудбала, играте по топлом и хладном времену, киши и сунцу – рекао је Милојевић.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама