Кошарка Кошарка/Вести

Стратос Перпероглу и даље Звездин!

Извор: СД Црвена звезда

Искусни грчки кошаркаш и један од темеља великих успеха Црвене звезде у прошлој сезони, Стратос Перпероглу остаје у Црвеној звезди и наредне сезоне!

Грк Стратос Перпероглу остаје у дресу Црвене звезде и играће за црвено-беле и у такмичарској сезони 2019-2020!

Останак великана европске кошарке, троструког освајача Евролиге, некадашњег репрезентативца Грчке и освајача три трофеја са Црвеном звездом, представљаће огромно појачање за црвено-беле у наредној сезони!

Перпероглу је након Берона, Лазића, Човића, Фајеа и Симанића… шести играч који је из тима који је освојио три пехара, одлучио да продужи уговор са Црвеном звездом, а клуб се овом приликом захваљује 34-годишњем крилном играчу на огромној жељи коју је исказао током преговора, да настави своју играчку каријеру у Београду.

Стратос Перпероглу је био један од темеља успеха прошлосезонског тима Црвене звезде у који је унео огроман квалитет и искуство, које је преносио на паркет у најважнијим тренуцима сезоне. Такође, својим понашањем на терену и ван њега, показао је да је један од великана европске кошарке, и пун погодак Црвене звезде у летњем прелазном року 2018.године.

Перпероглу (34) који је висок 203 центиметра и тежак 104 килограма, игра на позицијама крила и крилног центра, а са клубом са Малог Калемегдана потписао је уговор о једногодишњој сарадњи.

У својој пребогатој играчкој каријери Перпероглу је од 2007.године па до данас играо за екипе Панатинаикоса, Олимпијакоса, Анадолу Ефес, Барселоне, израелског Хапоела и коначно за Црвену звезду.

Освојио је три титуле Евролиге, четири титуле првака Грчке, три национална купа Грчке, триплу круну у Грчкој 2009.године, интерконтинентални куп са Олимпијакосом, турски куп са Анадолу Ефес, шпански Суперкуп са Барселоном и АБА лигу, АБА суперкуп и првенство Србије са Црвеном звездом.

Останком Стратоса Перпероглуа, КК Црвена звезда обавио је још један важан и велики посао у прелазном року, а о даљим корацима на том плану звездашка јавност ће бити благовремено обавештена.

КК Црвена звезда мтс

Скочи на траку са алаткама