Фудбал Фудбал/Вести

Луковић – Радујем се изазовима на новој функцији

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Звездин некадашњи капитен Александар Луковић отпочео је рад на новој функцији. Луковић је постао помоћник спортског директора Црвене звезде и уједно спортски директор развојног тима Графичара.

 Моја задужења биће да координирам између сениорског тима Црвене звезде, Омладинске школе и развојног тима. Нова функција представља велику част и одговорност. У Звезди сам од малена, прошао сам целу Омладинску школу, играо у првом тиму и вратио се и завршио каријеру овде.  Нисам практично ни одлазио из Звезде никада. Сигурно је велика одговорност, али ни када сам био играч нисам се плашио да преузмем одговорност на терену, тако да ми је драго што имам нову функцију и што су нови изазови испред мене – рекао је Луковић.

Спортски директор Мркела уверен је да ће Луковић и у овом послу допринети Црвеној звезди.

– Увек значи помоћ некога ко добро разуме суштину Црвене звезде. Луковић је провео много година у Звезди као играч, а претходних неколико месеци и као скаут клуба. Обим посла је велики тако да оно што ја радим у првом тиму он ће радити у Звезди Б. Имам искуство рада у Црвеној звезди, ОФК Београду и у репрезентативним селекцијама тако да верујем да ћу му неким саветима сигурно помоћи – рекао је Мркела и истакао да ће искуство из играчких дана много значити у овом послу:

– Онај ко је провео већи део фудбалске каријере у Звезди одлично зна какви су захтеви овде, шта значи рад под притиском и сигуран сам да ће Луковић то искуство моћи да пренесе и на нови посао. Графичар је изузетно важан за Црвену звезду, много нам значи што је екипа напредовала и стигла до Прве лиге Србије. Обавезе ће постати веће и велики број играча који су сада у понуди, а тренутно нису за Звезду, проласком кроз Графичар могу да буду корисни за наш клуб.

Графичар ће се од предстојеће сезоне такмичити у вишем рангу – Првој лиги Србије.

– Поента развојног тима јесте да буде филтер до првог тима, да најталентованији момци из Омладинске школе, који својим квалитетом заслужују шансу, а можда у датом тренутку нису спремни за први тим Црвене звезде, проведу одређено време у Графичару како би се навикли и прилагодили захтевима који их чекају у будућности. Идеја јестед а се захтеви у Б тиму приближе онима у првом тиму, како би млади фудбалери били што спремнији да одговоре на оно што ће се од њих очекивати – рекао је Луковић, на чије речи се надовезао Мркела.

– Графичар је изузетно важан за Црвену звезду и битно нам је што је напредовао у виши ранг. Обавезе ће постати веће и велики број играча које сада можемо да доведемо, а који у овом моменту нису за Звезду кроз игре у Графичару моћи ће да стасају и дорасту нивоу који се тражи у првом тиму Црвене звезде – поручио је Мркела.

Луковић је на окупљању Звездиног Б тима имао поруку за играче.

– До скоро сам био играч тако да сам на окупљању играчима пожелео да их заобиђу повреде и да максимално озбиљно схавте припреме и све обавезе. Другачији је ниво такмичења у односу на прошлу годину. Дефинитивно верујемо у њих и сигуран сам да ће ове сезоне напредовати и као фудбалери и као људи да би једног дана напредовали и као фудбалери и као људи – рекао је Луковић.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама