Odbojka Odbojka/Vesti Odbojkaši

Crvena zvezda u finalu plej-ofa

Izvor: SD Crvena zvezda

Odbojkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale plej-ofa BPŠ Superlige Srbije pošto su u četvrtom meču polufinalne serije savladali Spartak u Subotici rezultatom 0:3, po setovima 22:25, 23:25, 21:25.

Naši odbojkaši su sa 3:1 u pobedama u polufinalnoj seriji plej-ofa eliminislai Spartak i predstoje im odlučujuće bitke u borbi za šampiosku titulu protiv Vojvodine NS seme koja je u polufinalu bila bolja od Mladog radnika sa 3:0.

Crveno-beli su bolje otvorili meč (3:6), ali je Spartak serijom od 3:0 ekspresno poravnao rezultat. Zvezda nije dozvoljavala domaćinu da povede i uglavnom je imala dva poena prednosti u narednom delu setu. Tolika razlika je bila i na tehničkom tajm-autu (10:12). Posle pauze, Spartak je uspeo da izjednači, a pred završnicu seta i da povede (18:17). Subotičani nisu stali, pa su stigli i do +3 (21:18), ali je tada Zvezda ponovo preuzela stvari u svoje ruke. Prvo je izjednačila serijom od 3:0, domaćin je potom prekinuo seriju, ali samo na trenutak, jer su Dodić i Pavlović sa po dva poena napravili novu seriju, čime je Zvezda rešila prvi set u svoju korist – 0:1 (22:25).

Drugi set su bolje otvorili domaći, ali je ipak Zvezda prva stigla do osetnije razlike (6:9). Zvezda nije ispuštala vođstvo do završnice seta, i ono je iznosilo između jednog i tri poena. As poenom Medana, Subotičani su uspeli da izjednače (21:21), ali ne i da povedu. Zvezda je osvojila naredna dva poena, i igrom poena za poen stigla do drugog osvojenog seta – 0:2 (23:25).

U trećem setu, Zvezda je brzo naterala trenera domaće ekipe da reaguje tajm-autom (2:6). Pauza je prijala Spartaku, koji je vezao tri poena, na šta je Zvezda odgovorila istom merom. Nastavila se igra u serijama – Spartak je ponovo vezao tri poena, Zvezda odgovorila sa četiri uzastopna (8:13). Subotičani su u nekoliko navrata prilazili na dva poena zaostatka, ali nisu uspevali ništa više od toga. Zvezda je mirno privela set kraju, a time ne samo i meč, već i polufinalnu seriju – 0:3 (21:25).

U Crvenoj zvezdi su se istakli Lazar Dodić sa 15, Danilo Pavlović sa 12 i Milutin Nejić sa 10 osvojenih poena.

Za pehar namenjen šampionu Srbije odbojkaši Crvene zvezde će se boriti sa Vojvodinom NS seme. Finale plej-ofa BPŠ Superlige Srbije se igra na tri pobede, prednost domaćeg terena će imati novosadski tim koji će u prvoj utakmici ugostiti Crvenu zvezdu u ponedeljak 22. aprila u 18 časova.

SPARTAK (S) – CRVENA ZVEZDA 0:3 (22:25, 23:25, 21:25), rezultat u seriji 1:3

Subotica – Dvorana: HS „Dudova šuma“. Gledalaca: 600. Sudije: Zoran Radovanović i Mirko Janković. Trajanje meča: 81 minut.

SPARTAK: Milović (libero), Arsenoski, Jungić 16, Veselinović 8, Seizović, Medan 1, Kecman 11, Tumbas 5, Ilić 2. Nisu igrali: Peić, Simić, Dulić. Trener: Igor Zakić.

CRVENA ZVEZDA: Meljanac 2, Jevtić (libero), Mašulović 9, Petrović, Nejić 10, Sinđelić 6, Jovanović 1, Dodić 15, D. Pavlović 12. Nisu igrali: Petković, Đurđević, Tadić, N. Pavlović, Andonović. Trener: Tomislav Kukanjac.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama