Одбојка Одбојка/Вести Одбојкаши

Црвена звезда у финалу плеј-офа

Извор: СД Црвена звезда

Одбојкаши Црвене звезде пласирали су се у финале плеј-офа БПШ Суперлиге Србије пошто су у четвртом мечу полуфиналне серије савладали Спартак у Суботици резултатом 0:3, по сетовима 22:25, 23:25, 21:25.

Наши одбојкаши су са 3:1 у победама у полуфиналној серији плеј-офа елиминислаи Спартак и предстоје им одлучујуће битке у борби за шампиоску титулу против Војводине НС семе која је у полуфиналу била боља од Младог радника са 3:0.

Црвено-бели су боље отворили меч (3:6), али је Спартак серијом од 3:0 експресно поравнао резултат. Звезда није дозвољавала домаћину да поведе и углавном је имала два поена предности у наредном делу сету. Толика разлика је била и на техничком тајм-ауту (10:12). После паузе, Спартак је успео да изједначи, а пред завршницу сета и да поведе (18:17). Суботичани нису стали, па су стигли и до +3 (21:18), али је тада Звезда поново преузела ствари у своје руке. Прво је изједначила серијом од 3:0, домаћин је потом прекинуо серију, али само на тренутак, јер су Додић и Павловић са по два поена направили нову серију, чиме је Звезда решила први сет у своју корист – 0:1 (22:25).

Други сет су боље отворили домаћи, али је ипак Звезда прва стигла до осетније разлике (6:9). Звезда није испуштала вођство до завршнице сета, и оно је износило између једног и три поена. Ас поеном Медана, Суботичани су успели да изједначе (21:21), али не и да поведу. Звезда је освојила наредна два поена, и игром поена за поен стигла до другог освојеног сета – 0:2 (23:25).

У трећем сету, Звезда је брзо натерала тренера домаће екипе да реагује тајм-аутом (2:6). Пауза је пријала Спартаку, који је везао три поена, на шта је Звезда одговорила истом мером. Наставила се игра у серијама – Спартак је поново везао три поена, Звезда одговорила са четири узастопна (8:13). Суботичани су у неколико наврата прилазили на два поена заостатка, али нису успевали ништа више од тога. Звезда је мирно привела сет крају, а тиме не само и меч, већ и полуфиналну серију – 0:3 (21:25).

У Црвеној звезди су се истакли Лазар Додић са 15, Данило Павловић са 12 и Милутин Нејић са 10 освојених поена.

За пехар намењен шампиону Србије одбојкаши Црвене звезде ће се борити са Војводином НС семе. Финале плеј-офа БПШ Суперлиге Србије се игра на три победе, предност домаћег терена ће имати новосадски тим који ће у првој утакмици угостити Црвену звезду у понедељак 22. априла у 18 часова.

СПАРТАК (С) – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:3 (22:25, 23:25, 21:25), резултат у серији 1:3

Суботица – Дворана: ХС „Дудова шума“. Гледалаца: 600. Судије: Зоран Радовановић и Мирко Јанковић. Трајање меча: 81 минут.

СПАРТАК: Миловић (либеро), Арсеноски, Јунгић 16, Веселиновић 8, Сеизовић, Медан 1, Кецман 11, Тумбас 5, Илић 2. Нису играли: Пеић, Симић, Дулић. Тренер: Игор Закић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мељанац 2, Јевтић (либеро), Машуловић 9, Петровић, Нејић 10, Синђелић 6, Јовановић 1, Додић 15, Д. Павловић 12. Нису играли: Петковић, Ђурђевић, Тадић, Н. Павловић, Андоновић. Тренер: Томислав Кукањац.

Скочи на траку са алаткама