.

Конференција за медије Небојше Човића

Извор: ККЦЗ, званични сајт

КК Црвена звезда мтс бориће се за трофеј АБА лиге и пласман у Евролигу против екипе Будућности. Финална серија почиње у петак. Други меч се игра већ у недељу, а обе утакмице играће се од 19 часова у кући Црвене звезде, дворани ’’Александар Николић’’

Утакмица против Будућности има посебну увертиру. Дешавања из прошле сезоне оставиле су горак укус јер терен није једини говорио. КК Црвена звезда мтс се нада да ће ове сезоне бити другачије и да ће се победник одлучити искључиво игром ’’пет на пет’’, а да ће минијатуре ван терена заменити оне тренерске. Наравно, Звездина предност и овог пута биће најбољи навијачи јер су се црвено-бели кошаркаши за то изборили остваривши 21. победу у 22. утакмице.

Овим поводом, али о бројним темама говорио је председник КК Црвена звезда мтс Небојша Човић који је и овог пута био на располагању за сва питања новинара.

’’Као што знате, ја као председник клуба нисам држао ниједну конференцију за штампу од почетка плејофа. То наглашавам јер је у појединим медијима презентирано да су клупска саопштења, заправо моја. Црвена звезда има јасну структуру где се зна ко шта и како ради. Имали смо замену теза у покушају да се спортска надметања у плејофу пребаце на други терен. Менаџмент Црвене звезде је урадио изврстан посао, свако је имао своје задужење и мислим да је свако радио како треба.Црвена звезда није Небојша Човић, има јасну структуру и хијерархију где се зна како шта функционише’’, рекао је у уводном излагању председник клуба који је потом говорио о предстојећој финалној плејоф серији АБА лига:

’’Било је одређених неспоразума око хале ’’Александар Николић’’. Мислим да нас нису баш планирали у финалу, али је на крају све било како треба. Црвена звезда у петак и недељу игра своје утакмице у дворани ’’Александар Николић’’. Обезбеђени су и комплетни тренинг термини. Имали смо одређене проблеме са футсал и рукометном утакмицом. Обе утакмице су измешетене у ’’Штарк арену’’ на шта смо посебно захвални републици Србији, граду Београду, Рукометном савезу Србије и Фудбалском савезу Србије. С тога, играћемо у нашој кући где смо играли и све утакмице ове сезоне у АБА лиги и Еврокупу’’, истакао је Небојша Човић, а потом додао:

’’Ми смо дефинисали циљеве за ову сезону, а то су освајање АБА лиге и пласман у Евролигу. То мислим да није само интерес Црвене звезде, већ српске кошарке, али и шире односно целе Републике Србије. Зато нам је помоћ потребна и од државе јер се сусрећемо са клубом који је очигледно државни пројекат корпоративне организације. Сви добро знате шта се догађало прошле године. Зато позивам наше навијаче да максимално испунимо халу ’’Александар Николић’’ и наравно да то буде у оквиру фер плеја и коректног навијања. По пропозицијама АБА лиге гостујућим навијачима неће бити дозвољен улаз’’, рекао је председник КК Црвена звезда мтс. Након тога Човић је говорио о начину продаје карата:

’’Продаја карата ће бити у пакету за две утакмице, за петак и за недељу. Продаја почиње у среду од 12 часова, на два продајна места. Једно је Мали Калемегдан, а друго СД Црвена звезда у Љутице Богдана. Наглашавам да се приликом продаје, у складу са законом, биће неопходна идентификација. Ако ипак неко промакне, обележја неће бити дозвољена. Подсећам вас на 2. коло АБА лиге када је у Подгорици пребијен навијач Црвене звезде који је био са дететом и имао само шал Црвене звезде’’, истакао је Човић, а потом додао:

’’Мислим да је полуфинални меч између Црвене звезде и Партизана било финале пре финала. Жао ми је што то није било финале јер мислим да Србија као земља кошарке има заиста најквалитетније кошаркашке клубове. Не мислим само ту на Црвену звезду и Партизан, већ и на Мегу и ФМП који су са изразито младим тимовима направили запажене резултате. Па и на другу АБА лигу где су Борац, Динамик, па и Вршац играли добро. Наравно, постоји финансијских проблема у клубовима широм Србије, а држава ту помаже колико је у могућности. Нажалост, морамо сви функционисати у својим оквирима’’, рекао је Човић, а после се поново осврнуо на наредне утакмице:

’’Верујем да ће финале протећи у најбољем могућем реду и да ће све бити регуларно. Добро ћемо пратити шта се све догађа и јасно и прецизно ћемо обавештавати јавност. Фактор залеђене воде, 15 до 20% има и воде, али је проблем шта се догађа испод леда. Ви то схватите како год желите, али су то смернице по којим ћемо ићи. Максимално ћемо користити предност домаћег терена јер смо за то играли 22 кола и изгубили само једну утакмицу. Дворану ’’Александар Николић’’ имаћемо и за тренинге. По пропозицијама ћемо дан пре обезбедити вечерњи термин гостујућој екипи, као и на дан утакмице тренинг од 60 минута што ће бити исто обезбеђено. Смештај је према АБА лиги у хотелу ’’Цроњн Плаза’’, а екипа Будућности ће ту стићи у четвртак увече мислим. Верујем да ће све проћи регуларно, а ми сигурно нећемо ћутати и опуштати се јер имамо јако лоше искуство из прошле сезоне, а ни у овој није било бог зна како добро’’, рекао је Човић.

Уследила су питања новинара. Прво је било у жељи за ексклузивитетом и инцидентом који се догодио уз терен на претходној утакмици:

’’Да ли сте били на утакмици када су легенди избацили фотељу? Мислио сам да ћете ме питати шта је најважније. Како смо успели да победимо. Очигледно постоје мреже у различитим бојама када су медији у питању које би ставиле нешто што не треба у први план. Да, догодио се инцидент и осуђујем га, а сада следи оно што закон прописује. Молим вас, али сумњам да ћу успети, да то не буде главна вест. То подстиче насиље. Главна вест је одлично понашање играча, стручних штабова у онаквој тензији. Никакво измештање фотеље није било. Никакав пропуст у организацији Црвене звезде и обезбеђења није постојао. Жао ми је, али никакав ексклузивитет не могу да вам дам. Био сам, видео сам… Не подржавам то и мислим да је ружно, а ако је олакшавајућа околност, мада не може да буде, догодило се у оквиру породице. Хајде да у другим бојама гледамо на утакмицу’’, рекао је председник клуба Небојша Човић.

Присутне новинаре је занимало виђење председника о прошлој утакмици.

’’Црвена звезда је одиграла одлично. Добро смо се спремили, психички стабилни… У последњих 3, 4 минута смо имали фактор хуманости да вас не подсећам на претходне године када се на тајмаутима говорило ’’шта треба урадити са стоком’’.Надам се да нам је овако одлично одиграна утакмица дати додатну енергију за финале. Мада неће нам бити лако јер смо добро запамтили све’’, рекао је Човић, а онда додао:

’’Нисам ставио у први план потенцијалне нерегуларности, али сам их јасно напоменуо. Надам се, пошто сви имамо искуство више, да ће бити све у реду. Наравно, све зависи како ћемо играти, али и од навијача који су показали да су убедљиво најбољи. Очекујем да сада превазиђу себе јер и они за то имају пуно мотива. Наравно, терен је терен и од играча и тренера највише зависи, али енергија коју навијачи дају чини екипу 20, 30 одсто бољом. Наши навијачи су најбољи и то су показали када није било лако. Други полуфиналиста је изванредан тим. Није тим од почетка сезоне. Један играч мења тим, а не пет. Мислим да смо ту негде по буџету, можда они мало бољи. У финалу играмо против убедљиво најскупљег тима, Црна Гора је мала, али као таква може више да уложи у тим него што може Црвена звезда’’, рекао је Човић.

А да ли је сада другачије у односу на прошлу сезону:
’’Сада је све другачије и биће другачије’’, кратко и ефектно је рекао председник клуба.

Још једно мало подсећање на прошлу сезону је уследило…

’’На крају се све свело, ко нам је крив када смо имали Лесора. Може све да буде и овако и онако, али играчи и тренери морају да одлуче о неким стварима. Односно, сви који су на плочи игралишта, а ту има и записнички сто’’, рекао је Небојша Човић.

Уследило је питање о здравственом статусу Џоа Регланда:

’’Џо Регланд је имао интервенцију на колену, опоравља се и неће бити спреман за прве две утакмице. Можда ће бити спреман за Подгорицу, али то не можемо да гарантујемо јер то зависи од доктора. Ипак, Звезда није један играч, ма ко он био, што смо и показали иако је и то медијски пумпано’’, истакао је Човић.

Да ли би било боље да има и гостујућих навијача?

’’Нећу бити сагласан са тим да је боље да има гостујућих навијача из простог разлога што су пропозиције потпуно јасне. И прошле године их није било. Не можемо да гарантујемо безбедност. Таква је одлука и то је дефинитиван став уз максимално поштовање пропозиција. Очекујем исто да Будућност примени и нема љутње. Поштујемо реципроцитете, то је испало сасвим добро у серији против Партизана што сте имали прилику да видите и са једне и са друге стране’’, закључио је председник КК Црвена звезда мтс Небојша Човић.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама