Košarka Košarka/Ženska košarka Košarka/Izveštaji i analize

Zvezdine dame bolje i od Montane

Izvor: KKŽCZ, zvanični sajt

Novi uspeh dama sa Malog Kalemegdana! Crveno-bele su savladale u okviru 6.kola WABA lige, u duelu dva učesnika prošlosezonskog F4 regionalnog takmičenja, ekipu Montane 77-67 (20-18, 19-21, 20-12, 16-14).

Zvezda je pobedom nad šampionom Bugarske izbila na deobu prvog mesta regionalnog takmičenja sa ekipom Celja. Upravo ove dve ekipe imaju jedine maksimalan učinak nakon četiri odigrane utakmice.

Intezivan prvi period utakmice doneo nam je četiri promene vođstva i tri izjednačenja, praćeno sa po četiri serije vezanih poena na obe strane. Crvena zvezda je prva povela, zahvaljujući Snežani Bogićević došla do 7-4, Montana dva puta poravnala da bi serijom 6-0 stigla do prednosti, (7-10). Zvezda je uzvratila istom merom u režiji sestri Katanić, a Hristina Ivanova je anulirala njihov napor sa šest uzastopnih poena, (15-18). Minut pre kraja prve deonice Montana je imala +3, ali kao što smo i navikli – trojka Miline Mišeljić za izjednačenje, a zatim i poeni Ivane Katanić za zatvaranje i vođstvo nakon prvih deset minuta, 20-18.

Do sredine druge četvrtine Zvezda je imala minimalnu prednost, ali ponovo je Hristina Ivanova pokrenula svoju ekipu do serije 6-0 i prednosti (28-32), pa smo gledali koš za koš do kraja poluvremena. Nevena Naumčev je u tim trenucima bila na visini zadatka, uspevala da uzvrati poenima, da bi u finišu i donela 39-39 za poluvreme. Crveno-bele su odbranile poslednji napad, nakon promašaja Dubrovine.

Tejlor Manuel je uspešno odmenila Ivanovu i postizala poene u serijama, Zvezda nije uspevala do sredine trećeg kvartala da se odlepi. Tada je usledila jako bitna serija Crvene zvezde 7-0, a kada je Hristina Ivanova ponovo pokušala da vrati svoju ekipu u meč, Ivana Katanić je odbila nalete, pa je Zvezda imala +8 na ulasku u poslednjih 10 minuta, 59-51.

U više navrata je Montana pokazala da je izuzetno neugodan protivnika po crveno-bele. I ponovo je šampion Bugarske uspeo da se vrati u meč, sa dve serije po pet poena došle su do izjednačenja.  Ali, tas na vagi Crvene zvezde bila je Snežana Bogićević. 12 od 24 poena postigla je u poslednjoj četvrtini, 12 od 18 poena Zvezde. Bogićevićeva je sprečila neizvesnu završila i povela Zvezdu ka četvrtoj pobedi u regionalnoj ligi, 77-67.

Montana je i dalje jedina ekipa koja slavila u Beogradu protiv Crvene zvezde u WABA ligi u 2018.godini, i to na početku godine na izmaku. Crveno-bele su od tada zabeležile 11 uzastopnih pobeda na svom parketu. I ostao je još jedan za kraj godine.

Najefikasnija je Snežana Bogićević sa 24 poena, sjajna rola. Dvocifrena je bila Ivana Katanić sa 13, uz 7 asistencija, 9 poena ubacila je Aleksandra Katanić.

Slede tri uzastopna gostovanja u regionu, a prvo je u Zagrebu protiv Trešnjevke. Pre toga, Zvezda u ponedeljak gostuje u Kraljevu.

KKŽ Crvena zvezda: Naumčev 5 (3sk 2as 1ukl), Čubra, Topuzović 6 (6sk), Bogićević 24 (5sk 2as), Zukanović, A.Katanić 9 (5sk 2as 3ukl), I.Katanić 13 (7as), Dešić, Ristić, Bojović 7 (3k 4as), Đorđević 7 (7sk), Mišeljić 6 (2ukl).

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama