Кошарка Кошарка/Женска кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Звездине даме боље и од Монтане

Извор: ККЖЦЗ, званични сајт

Нови успех дама са Малог Калемегдана! Црвено-беле су савладале у оквиру 6.кола WABA лиге, у дуелу два учесника прошлосезонског Ф4 регионалног такмичења, екипу Монтане 77-67 (20-18, 19-21, 20-12, 16-14).

Звезда је победом над шампионом Бугарске избила на деобу првог места регионалног такмичења са екипом Цеља. Управо ове две екипе имају једине максималан учинак након четири одигране утакмице.

Интезиван први период утакмице донео нам је четири промене вођства и три изједначења, праћено са по четири серије везаних поена на обе стране. Црвена звезда је прва повела, захваљујући Снежани Богићевић дошла до 7-4, Монтана два пута поравнала да би серијом 6-0 стигла до предности, (7-10). Звезда је узвратила истом мером у режији сестри Катанић, а Христина Иванова је анулирала њихов напор са шест узастопних поена, (15-18). Минут пре краја прве деонице Монтана је имала +3, али као што смо и навикли – тројка Милине Мишељић за изједначење, а затим и поени Иване Катанић за затварање и вођство након првих десет минута, 20-18.

До средине друге четвртине Звезда је имала минималну предност, али поново је Христина Иванова покренула своју екипу до серије 6-0 и предности (28-32), па смо гледали кош за кош до краја полувремена. Невена Наумчев је у тим тренуцима била на висини задатка, успевала да узврати поенима, да би у финишу и донела 39-39 за полувреме. Црвено-беле су одбраниле последњи напад, након промашаја Дубровине.

Тејлор Мануел је успешно одменила Иванову и постизала поене у серијама, Звезда није успевала до средине трећег квартала да се одлепи. Тада је уследила јако битна серија Црвене звезде 7-0, а када је Христина Иванова поново покушала да врати своју екипу у меч, Ивана Катанић је одбила налете, па је Звезда имала +8 на уласку у последњих 10 минута, 59-51.

У више наврата је Монтана показала да је изузетно неугодан противника по црвено-беле. И поново је шампион Бугарске успео да се врати у меч, са две серије по пет поена дошле су до изједначења.  Али, тас на ваги Црвене звезде била је Снежана Богићевић. 12 од 24 поена постигла је у последњој четвртини, 12 од 18 поена Звезде. Богићевићева је спречила неизвесну завршила и повела Звезду ка четвртој победи у регионалној лиги, 77-67.

Монтана је и даље једина екипа која славила у Београду против Црвене звезде у WABA лиги у 2018.години, и то на почетку године на измаку. Црвено-беле су од тада забележиле 11 узастопних победа на свом паркету. И остао је још један за крај године.

Најефикаснија је Снежана Богићевић са 24 поена, сјајна рола. Двоцифрена је била Ивана Катанић са 13, уз 7 асистенција, 9 поена убацила је Александра Катанић.

Следе три узастопна гостовања у региону, а прво је у Загребу против Трешњевке. Пре тога, Звезда у понедељак гостује у Краљеву.

ККЖ Црвена звезда: Наумчев 5 (3ск 2ас 1укл), Чубра, Топузовић 6 (6ск), Богићевић 24 (5ск 2ас), Зукановић, А.Катанић 9 (5ск 2ас 3укл), И.Катанић 13 (7ас), Дешић, Ристић, Бојовић 7 (3к 4ас), Ђорђевић 7 (7ск), Мишељић 6 (2укл).

Скочи на траку са алаткама