Рукомет Рукомет/Извештаји СДЦЗ

Звезда убедљиво савладала Рудар

Извор: РК Црвена звезда

Црвена звезда је забележила трећу победу у Суперлиги након тријумфа у оквиру 7.кола у „Шумицама“ над Рударом из Костолца, 34:26 (17:13).

Показали су реакцију изабраници Ненада Перуничића након пораза у 88.дербију и успели да без проблема остваре трећи тријумф у сезони.

Црвена звезда је прва дошла до предности (3:0, 5:2), али су Костолчани пружали јак отпор до 20.минута. Након вођства црвено-белих 5:2, уследио је изједначење (5:5), а затим две промене резултата у корист гостију (8:9, 9:10). До 20.минута меча Рудар је био у игри када је Звезда предвођена Лаковићем постигла четири гола у серији и преокренула резултат у своју корист, а затим и контролисала до самог краја. Звезда је могла и са убедљивијом разликом да оде на одмор између два полувремена, имала +5, и два неискоришћена контранапада, а Мрвовић је то успео да казни за 17:13 након 30 минута игре.

У наставку игре, црвено-бели су контролисали ситуацију на паркету, градили резултат, головима у серији повећавали предност и имали у највећем делу другог полувремена седам голова предности, коју су у неколико наврата могли да надограде и до двоцифрене разлике. Максималних осам голова потврдио је Јанко Пешић за коначних 34:26.

Тренер Ненад Перуничић је у финишу сусрета пружио прилику свим играчима.

Најефикаснији је био Далибор Ђорђијевић са 7 голова, Давор Лаковић је постигао 6, а Никола Николић и Петар Бугариновић по 4 гола.

У наредном колу, Звезда гостује екипи Обилића.

Црвена звезда – Рудар 34:26 (17:13)

Београд, дворана: „Шумице“. Гледалаца: 100. Судије: Горан Ковач (Косовска Митровица) и Срђан Милосављевић (Звечан). Искључења: Црвена звезда 12, Рудар 4 минута. Седмерци: Црвена звезда 3 (2), Рудар 3 (3).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чоловић, Пешић 2, Хорват, Лазић 1, Николић 4, Лаковић 6, Туфегџић, Љубојевић 1, Љубеновић, Бугариновић 4, Панић, Херцеговац 3, Поповић 2, Ђорђијевић 7, Рајичевић 2, Стошљевић 2. Тренер: Ненад Перуничић

ДИНАМО: Радисављевић, Аврамовић 1, В.Вуковић 7, Тица 2, Мурина, М.Вуковић, Стајковић, Мрвовић 4, Ђорђевић, Мирковић 2. Милошевић 4, Божић 2, Мердовић 4. Тренер: Драган Ајдачић

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама