Košarka Košarka/Najava utakmica

Zvezda gostuje Ulmu

Izvor: KKCZ, zvanični sajt

Košarkaši Crvene zvezde mts putuju u utorak na jug Nemačke, gde ih u sredu od 19.30 časova (Ratiopharm Arena) očekuje meč 6.kola grupe A Evrokupa sa ekipom Ulma. O meču govore trener MIlan Tomić i prvotimac Ognjen Dobrić.

Košarkaši Crvene zvezde mts otputovali su u utorak u popodnevnim časovima u Nemačku gde ih u sredu očekuje meč 6.kola Evrokupa grupe A protiv ekipe „Ulm”.

Crveno-beli su u utorak trenirali u Beogradu a nakon zajedničkog ručka uputili su se na put ka južnoj nemačkoj pokrajini „Baden Virtenberg” i gradu koji ima oko 120 hiljada stanovnika, i košarkaški klub koji je u vrhu nemačke košarke poslednjih 10-ak godina.

Crvena zvezda mts je prva na tabeli sa skorom 4-1, dok je Ulm pretposlednji sa 2.pobede i 3 poraza, ali i realnim šansama da se kroz narednih 5 utakmica domogne TOP 16 faze i nastavka takmičenja. Ključ ove utakmice nalazi se u odbrani: Crveno-beli su trenutno lideri takmičenja jer dozvoljavaju protivniku nešto više od 67 ubačenih poena po utakmici, dok je Ulm ekipa koja sa prosekom od 88 primljenih poena po meču, u tom segmentu zauzima samo dno Evrokup lestvice.

Ipak, nakon pobede nemačkog tima nad Brešom u prethodnom kolu, crveno-beli koji su slavili 88:73 u dvorani „Aleksandar Nikolić” pozivaju na maksimalan oprez pred ovo gostovanje:

Trener KK Crvena zvezda mts Milan Tomić: “Očekuje nas utakmica sa specifičnim timom, koji tokom meča ume da igra i sa dve “četvorke”, koja puno šutira i preuzima u odbrani. Moramo biti spremni i za to, jer to su delovi njihove igre, koja je mnogo brža i agresivnija u njihovoj dvorani.Moramo da iskontrolišemo 40 minuta, što ne znači da mi treba da usporavamo igru, zna se da i Zvezda voli da igra brzu igru u tranziciji, ali što se tiče koncentracije tu moramo da budemo dobri”.

Ulm je u prethodnih 7 dana zabeležio dve pobede, u Evrokupu i Bundesligi:

” Svaka ekipa, u Evroligi, Evrokupu, pa i FIBA ligi šampiona ima svoj kvalitet i vrednost. Nema lake utakmice, pogledajte rezultate prethodnog vikenda? Fuenlabrada je savladala Barselonu, Andora koja je u našoj grupi Evrokupa, pobedila je Real u Madridu. Protiv bilo koga da igraš, moraš da budeš spreman”.

Ognjen Dobrić se oporavio od lakše povrede i jakog udarca koji je zaradio u derbiju protiv Cedevite i biće spreman za meč u sredu:

” Jako nezgodna ekipa, igraju sa puno energije na svom terenu I mi kao tim moramo da budemon anivou, prvenstveno što se koncentracije tiče svih 40 minuta, jer želimo pobedu tamo. Očekujem drugačiji meč od uvodnog, to je bila prva utakmica u našoj grupi, znamo se bolje, oni nas, mi njih…U dobroj smo formi, imamo dve dobre pobede Galatasaraj, pa Cedevita, i želimo pobedu koja bi nam bila važna za dalji razvoj situacije u grupi”

Utakmica Ulm – Crvena zvezda mts igra se u sredu u „Ratiofarm Areni” od 19.30 časova. Povratak za Beograd planiran je u četvrtak u popodnevnim časovima,a već tokom vikenda ekipa Zvezde ide na novi put, ovoga puta u Ljubljanu gde je očekuje meč 7.kola ABA lige sa „Olimpijom”.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama