Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Звезда гостује Улму

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Кошаркаши Црвене звезде мтс путују у уторак на југ Немачке, где их у среду од 19.30 часова (Ратиопхарм Арена) очекује меч 6.кола групе А Еврокупа са екипом Улма. О мечу говоре тренер МИлан Томић и првотимац Огњен Добрић.

Кошаркаши Црвене звезде мтс отпутовали су у уторак у поподневним часовима у Немачку где их у среду очекује меч 6.кола Еврокупа групе А против екипе „Улм”.

Црвено-бели су у уторак тренирали у Београду а након заједничког ручка упутили су се на пут ка јужној немачкој покрајини „Баден Виртенберг” и граду који има око 120 хиљада становника, и кошаркашки клуб који је у врху немачке кошарке последњих 10-ак година.

Црвена звезда мтс је прва на табели са скором 4-1, док је Улм претпоследњи са 2.победе и 3 пораза, али и реалним шансама да се кроз наредних 5 утакмица домогне ТОП 16 фазе и наставка такмичења. Кључ ове утакмице налази се у одбрани: Црвено-бели су тренутно лидери такмичења јер дозвољавају противнику нешто више од 67 убачених поена по утакмици, док је Улм екипа која са просеком од 88 примљених поена по мечу, у том сегменту заузима само дно Еврокуп лествице.

Ипак, након победе немачког тима над Брешом у претходном колу, црвено-бели који су славили 88:73 у дворани „Александар Николић” позивају на максималан опрез пред ово гостовање:

Тренер КК Црвена звезда мтс Милан Томић: “Очекује нас утакмица са специфичним тимом, који током меча уме да игра и са две “четворке”, која пуно шутира и преузима у одбрани. Морамо бити спремни и за то, јер то су делови њихове игре, која је много бржа и агресивнија у њиховој дворани.Морамо да исконтролишемо 40 минута, што не значи да ми треба да успоравамо игру, зна се да и Звезда воли да игра брзу игру у транзицији, али што се тиче концентрације ту морамо да будемо добри”.

Улм је у претходних 7 дана забележио две победе, у Еврокупу и Бундеслиги:

” Свака екипа, у Евролиги, Еврокупу, па и ФИБА лиги шампиона има свој квалитет и вредност. Нема лаке утакмице, погледајте резултате претходног викенда? Фуенлабрада је савладала Барселону, Андора која је у нашој групи Еврокупа, победила је Реал у Мадриду. Против било кога да играш, мораш да будеш спреман”.

Огњен Добрић се опоравио од лакше повреде и јаког ударца који је зарадио у дербију против Цедевите и биће спреман за меч у среду:

” Јако незгодна екипа, играју са пуно енергије на свом терену И ми као тим морамо да будемон анивоу, првенствено што се концентрације тиче свих 40 минута, јер желимо победу тамо. Очекујем другачији меч од уводног, то је била прва утакмица у нашој групи, знамо се боље, они нас, ми њих…У доброј смо форми, имамо две добре победе Галатасарај, па Цедевита, и желимо победу која би нам била важна за даљи развој ситуације у групи”

Утакмица Улм – Црвена звезда мтс игра се у среду у „Ратиофарм Арени” од 19.30 часова. Повратак за Београд планиран је у четвртак у поподневним часовима,а већ током викенда екипа Звезде иде на нови пут, овога пута у Љубљану где је очекује меч 7.кола АБА лиге са „Олимпијом”.

Скочи на траку са алаткама