Hokej Hokej/Izveštaji

Zvezda protutnjala Zagrebom

Hokejaši Crvene zvezde danas su otputovali u Zagreb gde su odigrali još jedan meč protiv ekipe Medveščaka, inače drugi u ovoj sezoni. Nakon što su u prvom susretu igrači većim delom podrđenu ulogu (iako su na kraju slavili u produžetku), ovog puta crveno-beli oklopnici su bili ubedljivi i pokazali su da se nalaze u odličnoj formi.

KHL Medveščak – SKHL Crvena zvezda 0:5 (0:1, 0:2, 0:2)

U prvoj trećini Zvezda je uspela da obezbedi vodstvo 0:1 nakon što je Pavle Podunavac u 15. minuti susreta smestio pak u mrežu Vite Nikolića. Asistnti kod ovog pogotka bili su Nikola Kerezović i Uglješa Novaković. Zvezda je svoj gol postigla sa igračem manje jer je, samo nekih 30 sekundi ranije, iz igre bio isključen Vjačeslav Čegrintsev zbog zadržavanja sa palicom.

Samo što je krenula druga trećina, Marko Dragović je u 23. minuti matirao golmana Medveščaka i doveo crveno-bele oklopnike do vodstva od 0:2. Nije se dugo čekalo za treći pogodak. Igrao se 29. minut kada je Robert Sabadoš (inače kapiten na ovom susretu) smestio pločicu iza leđa domaćeg golmana za već tada velikih 0:3.

Poslednji period opet počinje Zvezdinim ranim golom. U 43. minuti Bogdan Gaidaš, na asistenciju Andreja Cvika,  donosi prednost crveno-belima 0:4. U 49. odnosno 51. minuti susreta oba trenera menjaju golmane, tako da je Jug Mitić zamenio Arsenija Rankovića do kraja susreta. U 55. minuti “pukla je petarda”. Ivan Anić na asistenciju kapitena Sabadoša postiže gol i Zvezda vodi sa 0:5!

Crvena zvezda je nastupila u sastavu: Mitić, Ranković, Anić (1 gol), Anđelković, Arai, Čegrintsev, Daniel, Dragović (1 gol), Gaidaš (1 gol), Janković, Jovović, Kerezović (1 asis.), Kulešov, Marković, Mašić, Novaković (1 asis.), Podunavac (1 gol), Sabadoš (1 gol, 1 asis.), Španjević, Vukićević, Vuković, Cvik (1 asis.). Trener: Jovica Rus

2 Komentara

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama