Хокеј Хокеј/Извештаји

Звезда протутњала Загребом

Хокејаши Црвене звезде данас су отпутовали у Загреб где су одиграли још један меч против екипе Медвешчака, иначе други у овој сезони. Након што су у првом сусрету играчи већим делом подрђену улогу (иако су на крају славили у продужетку), овог пута црвено-бели оклопници су били убедљиви и показали су да се налазе у одличној форми.

КХЛ Медвешчак – СКХЛ Црвена звезда 0:5 (0:1, 0:2, 0:2)

У првој трећини Звезда је успела да обезбеди водство 0:1 након што је Павле Подунавац у 15. минути сусрета сместио пак у мрежу Вите Николића. Асистнти код овог поготка били су Никола Керезовић и Угљеша Новаковић. Звезда је свој гол постигла са играчем мање јер је, само неких 30 секунди раније, из игре био искључен Вјачеслав Чегринтсев због задржавања са палицом.

Само што је кренула друга трећина, Марко Драговић је у 23. минути матирао голмана Медвешчака и довео црвено-беле оклопнике до водства од 0:2. Није се дуго чекало за трећи погодак. Играо се 29. минут када је Роберт Сабадош (иначе капитен на овом сусрету) сместио плочицу иза леђа домаћег голмана за већ тада великих 0:3.

Последњи период опет почиње Звездиним раним голом. У 43. минути Богдан Гаидаш, на асистенцију Андреја Цвика,  доноси предност црвено-белима 0:4. У 49. односно 51. минути сусрета оба тренера мењају голмане, тако да је Југ Митић заменио Арсенија Ранковића до краја сусрета. У 55. минути “пукла је петарда”. Иван Анић на асистенцију капитена Сабадоша постиже гол и Звезда води са 0:5!

Црвена звезда је наступила у саставу: Митић, Ранковић, Анић (1 гол), Анђелковић, Араи, Чегринтсев, Даниел, Драговић (1 гол), Гаидаш (1 гол), Јанковић, Јововић, Керезовић (1 асис.), Кулешов, Марковић, Машић, Новаковић (1 асис.), Подунавац (1 гол), Сабадош (1 гол, 1 асис.), Шпањевић, Вукићевић, Вуковић, Цвик (1 асис.). Тренер: Јовица Рус

2 Коментарa

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама