Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Zvezda silovita u derbiju ABA lige

KK Crvena zvezda

Izvor: KKCZ, zvanični sajt

Košarkaši Crvene zvezde mts savladali su pred svojim navijačima ekipu Cedevite u derbiju 6. kola ABA lige rezultatom 94:79 (22:14, 28:20, 22:18, 22:27).

Na krilima sjajnih rezultata tokom sezone, crveno-beli su uspeli da upišu trijumf protiv jednog od glavnih konkurenata za osvajanje regionalnog takmičenja, zagrebačke Cedevite, rezultatom  94:79 (22:14, 28:20, 22:18, 22:27).

Izabranici Milana Tomića šestom pobedom u isto toliko mečeva ostali su usamljeni u vrhu tabele kao jedina neporažena ekipa. Pred više od 4000 gledalaca u dvorani „Aleksandar Nikolić”, najefikasniji u redovima Zvezde bio je Ognjen Dobrić sa 17 poena. Dvocifreni su bili još Filip Čović sa 13, Majkl Odžo sa 11 poena, dok su po deset koševa ubacili Džo Regland i Stratos Perperoglu.

Startna petorka: Džo Regland, Branko Lazić, Mohamed Faje, Maik Cirbes, Bili Beron.
Odlična defanziva Zvezde na startu meča donela im je mirniju igru u fazi napada, što je na polovini prve deonice rezultovalo dvocifrenom prednošću 13:3. Na momente su gosti uspevali da uhvate priključak, ali je trener Milan Tomić dobrim rotacijama uspeo da sačuva prednost 22:14.

Dirigentsku palicu u drugoj sekvenci meča preuzeo je Filip Čović i nakon dva minuta igre sjajnim asistencijama primorao gostujućeg trenera Slavena Rimca da zatraži minut odmora, pri rezultatu 28:17. Nastavio je srpski šampion da rešeta koš gostiju i do kraja poluvremena sačuva visoku prednost 50:34.

Nošeni sjajnom energijom sa tribina, košarkaši Zvezde nastavili su tamo gde su stali u prvom poluvremenu i nakon pet minuta igre na semaforu je bilo plus 22 (69:47). Odličan je bio Ognjen Dobrić u trećoj deonici u kojoj je postigao tri trojke, a nakon 30 minuta igre, crveno-beli su vodili 72:52.

Serijom 6:0 gosti su uspeli koliko toliko da se vrate u meč i primoraju trenera Milana Tomića na rani tajmaut. Ekspresan odgovor domaćina stigao je nakon minuta odmora, ponovo je odličnu rolu imao Filip Čović, a razlika je otišla preko 20 poena, 80:61. Do kraja susreta nije bilo nikakve drame, srpski šampion mirno je priveo meč kraju i zasluženo slavio.

KK Crvena zvezda mts: Regland , Radanov , Čović , Perperoglou , Lazić, Faje , Beron , Dobrić, Ristić, Simanić , Cirbes , Odžo .

Naredna dva meča, košarkaši Crvene zvezde mts igraju u gostima, najpre protiv Ulma u Evrokupu a potom za vikend u Ljubljani protiv Olimpije.

Milan Tomić:

’’Mislim da smo odigrali jednu kvalitetnu utakmicu, isključujući poslednjih pet minuta kada je bilo dosta nervoze. To je isto deo košarke i igrači nekada ne mogu svoje emocije da suzdrže. Odigrali smo onako kako sam očekivao, svih 40 minuta i sada se pripremamo za naredne utakmice’’

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama