Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Звезда силовита у дербију АБА лиге

КК Црвена звезда

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Кошаркаши Црвене звезде мтс савладали су пред својим навијачима екипу Цедевите у дербију 6. кола АБА лиге резултатом 94:79 (22:14, 28:20, 22:18, 22:27).

На крилима сјајних резултата током сезоне, црвено-бели су успели да упишу тријумф против једног од главних конкурената за освајање регионалног такмичења, загребачке Цедевите, резултатом  94:79 (22:14, 28:20, 22:18, 22:27).

Изабраници Милана Томића шестом победом у исто толико мечева остали су усамљени у врху табеле као једина непоражена екипа. Пред више од 4000 гледалаца у дворани „Александар Николић”, најефикаснији у редовима Звезде био је Огњен Добрић са 17 поена. Двоцифрени су били још Филип Човић са 13, Мајкл Оџо са 11 поена, док су по десет кошева убацили Џо Регланд и Стратос Перпероглу.

Стартна петорка: Џо Регланд, Бранко Лазић, Мохамед Фаје, Маик Цирбес, Били Берон.
Одлична дефанзива Звезде на старту меча донела им је мирнију игру у фази напада, што је на половини прве деонице резултовало двоцифреном предношћу 13:3. На моменте су гости успевали да ухвате прикључак, али је тренер Милан Томић добрим ротацијама успео да сачува предност 22:14.

Диригентску палицу у другој секвенци меча преузео је Филип Човић и након два минута игре сјајним асистенцијама приморао гостујућег тренера Славена Римца да затражи минут одмора, при резултату 28:17. Наставио је српски шампион да решета кош гостију и до краја полувремена сачува високу предност 50:34.

Ношени сјајном енергијом са трибина, кошаркаши Звезде наставили су тамо где су стали у првом полувремену и након пет минута игре на семафору је било плус 22 (69:47). Одличан је био Огњен Добрић у трећој деоници у којој је постигао три тројке, а након 30 минута игре, црвено-бели су водили 72:52.

Серијом 6:0 гости су успели колико толико да се врате у меч и приморају тренера Милана Томића на рани тајмаут. Експресан одговор домаћина стигао је након минута одмора, поново је одличну ролу имао Филип Човић, а разлика је отишла преко 20 поена, 80:61. До краја сусрета није било никакве драме, српски шампион мирно је привео меч крају и заслужено славио.

КК Црвена звезда мтс: Регланд , Раданов , Човић , Перпероглоу , Лазић, Фаје , Берон , Добрић, Ристић, Симанић , Цирбес , Оџо .

Наредна два меча, кошаркаши Црвене звезде мтс играју у гостима, најпре против Улма у Еврокупу а потом за викенд у Љубљани против Олимпије.

Милан Томић:

’’Мислим да смо одиграли једну квалитетну утакмицу, искључујући последњих пет минута када је било доста нервозе. То је исто део кошарке и играчи некада не могу своје емоције да суздрже. Одиграли смо онако како сам очекивао, свих 40 минута и сада се припремамо за наредне утакмице’’

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама