Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Zvezda savladala Proleter

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Fudbaleri Crvene zvezde nastavili su sa sjajnim rezultatima u Superligi i savladali Proleter kao gosti sa 2:0 (1:0) u Novom Sadu, i tako napravili trijumfalnu uvertiru pred susret sa Liverpulom u Ligi šampiona.

Stadion: Karađorđe
Gledalaca: 5.000
Sudija: Miloš Đorđić (Beograd)
Strelac: Andrejević u 9′ (autogol), Ben u 56′
Žuti kartoni: Ćuković u 11′, Vujaklija u 49′, Mitrović u 90′ (Proleter); Degenek u 52′, Jovičić u 76′ (Crvena zvezda)

Proleter: Vesić, Tanasin, Andrejević, Lambulić, Ćuković (od 73′ Mitrović), Bukorac (od 60′ Šćepanović), Mićić, Čolović, Čović, Novaković (od 60′ Mirosavljević), Vujaklija
Crvena zvezda: Popović, Stojković, Savić, Degenek, Rodić (od 80′ Gobeljić), Jovičić, Krstičić, Ben, Ebisilio (od 46′ Čaušić), Marin (od 59′ Srnića), Pavkov

Izabranici Vladana Milojevića doneli su tri boda sa vrlo teškog gostovanja i ujedno prekinuli niz protivnika od pet vezanih pobeda, a produžili sopstveni bez poraza pošto imaju samo jedan remi i čak 14 trijumfa na polovini ligaškog dela.

Zvezda je povela autogolom Andrejevića, dok je trijumf potvrdio El Fardu Ben početkom drugog poluvremena.

Trener crveno-belih je u Novom Sadu izveo postavu bez golmana Milana Borjana, pa je među stativama bio Zoran Popović, i bez povređenog Ričmonda Boaćija, a saigrače je sa kapitenskom trakom predvodio Vujadin Savić.

Odbrana je i ovaj put bila na visini zadatka, i bez mnogo posla, a prvi pogodak viđen je već u devetom minutu. Nakon što je Ebisilio je centrirao sa desne strane, štoper domaćina Andrejević je vrlo nespretno zahvatio loptu i poslao ju je iza leđa svog golmana Vesića za vođstvo šampiona Srbije.

Nije u prvom poluvremenu bilo previše uzbuđenja, sporadično su pokušavali Ebisilio i ostali naši ofanzivci, ali to nisu bile one izgledne prilike. Ni golman Popović nije imao mnogo posla, što se promenilo u nastavku.

Proleter je zapretio u nekoliko navrata, najpre iz slobodnjaka sa oko 30 metara, potom je i kapiten Čović glavom uputio udarac na centaršut sa desnog boka i loptu poslao pored gola. Inicijativu protivnika presekao je šut Filipa Stojkovića iskosa sa desne strane u bliži ugao, ali je golman Vesić dobrom intervencijom sačuvao mrežu.

Ipak, u 56. minutu bio je nemoćan. Rezervista Čaušić, koji je u pauzi između dva dela zamenio Ebisilija, započeo je akciju tokom koje je Marin odlično proigrao Stojkovića, on je odložio loptu do Bena i naš ofanzivac je rutinskim udarcem iz prve sa oko 10 metara udvostručio prednost.

Nedugo zatim je Milojević napravio i drugu izmenu na utakmicu, pa je Marinovo mesto na terenu zauzeo Slavoljub Srnić. Na novo uzbuđenje čekalo se do 66. minuta kada je Branko Jovičić posle odbitka sa skoro 30 metara snažno tukao, malo iznad prečke.

Odličnu šansu propustio je Proleter četiri minuta kasnije, Šćepanović je ostao usamljen iskosa sa leve strane, Stojković je uklizavanjem uspeo dovoljno da mu zasmeta da loptu pošalje preko gola. Domaća ekipa je bila sve ofanzivnija u nameri da prepolovi zaostatak, kapiten Čović je i zatresao našu mrežu posle kornera, ali je pogodak bio poništen zbog ofsajda u kome se našao Vujaklija i tako ometao Popovića da interveniše.

Zvezda je do kraja rutinski sačuvala vođstvo i upisala 14. ovosezonsko slavlje u Superligi Srbije, i tako napravila dobru uvertiru pred nastavak takmičenja u Ligi šampiona i duel sa Liverpulom u utorak (18:55) na stadionu „Rajko Mitić“.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama