Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Звезда савладала Пролетер

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Фудбалери Црвене звезде наставили су са сјајним резултатима у Суперлиги и савладали Пролетер као гости са 2:0 (1:0) у Новом Саду, и тако направили тријумфалну увертиру пред сусрет са Ливерпулом у Лиги шампиона.

Стадион: Карађорђе
Гледалаца: 5.000
Судија: Милош Ђорђић (Београд)
Стрелац: Андрејевић у 9′ (аутогол), Бен у 56′
Жути картони: Ћуковић у 11′, Вујаклија у 49′, Митровић у 90′ (Пролетер); Дегенек у 52′, Јовичић у 76′ (Црвена звезда)

Пролетер: Весић, Танасин, Андрејевић, Ламбулић, Ћуковић (од 73′ Митровић), Букорац (од 60′ Шћепановић), Мићић, Чоловић, Човић, Новаковић (од 60′ Миросављевић), Вујаклија
Црвена звезда: Поповић, Стојковић, Савић, Дегенек, Родић (од 80′ Гобељић), Јовичић, Крстичић, Бен, Ебисилио (од 46′ Чаушић), Марин (од 59′ Срнића), Павков

Изабраници Владана Милојевића донели су три бода са врло тешког гостовања и уједно прекинули низ противника од пет везаних победа, а продужили сопствени без пораза пошто имају само један реми и чак 14 тријумфа на половини лигашког дела.

Звезда је повела аутоголом Андрејевића, док је тријумф потврдио Ел Фарду Бен почетком другог полувремена.

Тренер црвено-белих је у Новом Саду извео поставу без голмана Милана Борјана, па је међу стативама био Зоран Поповић, и без повређеног Ричмонда Боаћија, а саиграче је са капитенском траком предводио Вујадин Савић.

Одбрана је и овај пут била на висини задатка, и без много посла, а први погодак виђен је већ у деветом минуту. Након што је Ебисилио је центрирао са десне стране, штопер домаћина Андрејевић је врло неспретно захватио лопту и послао ју је иза леђа свог голмана Весића за вођство шампиона Србије.

Није у првом полувремену било превише узбуђења, спорадично су покушавали Ебисилио и остали наши офанзивци, али то нису биле оне изгледне прилике. Ни голман Поповић није имао много посла, што се променило у наставку.

Пролетер је запретио у неколико наврата, најпре из слободњака са око 30 метара, потом је и капитен Човић главом упутио ударац на центаршут са десног бока и лопту послао поред гола. Иницијативу противника пресекао је шут Филипа Стојковића искоса са десне стране у ближи угао, али је голман Весић добром интервенцијом сачувао мрежу.

Ипак, у 56. минуту био је немоћан. Резервиста Чаушић, који је у паузи између два дела заменио Ебисилија, започео је акцију током које је Марин одлично проиграо Стојковића, он је одложио лопту до Бена и наш офанзивац је рутинским ударцем из прве са око 10 метара удвостручио предност.

Недуго затим је Милојевић направио и другу измену на утакмицу, па је Мариново место на терену заузео Славољуб Срнић. На ново узбуђење чекало се до 66. минута када је Бранко Јовичић после одбитка са скоро 30 метара снажно тукао, мало изнад пречке.

Одличну шансу пропустио је Пролетер четири минута касније, Шћепановић је остао усамљен искоса са леве стране, Стојковић је уклизавањем успео довољно да му засмета да лопту пошаље преко гола. Домаћа екипа је била све офанзивнија у намери да преполови заостатак, капитен Човић је и затресао нашу мрежу после корнера, али је погодак био поништен због офсајда у коме се нашао Вујаклија и тако ометао Поповића да интервенише.

Звезда је до краја рутински сачувала вођство и уписала 14. овосезонско славље у Суперлиги Србије, и тако направила добру увертиру пред наставак такмичења у Лиги шампиона и дуел са Ливерпулом у уторак (18:55) на стадиону „Рајко Митић“.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама