Košarka Košarka/Najava utakmica

Crveno-beli dočekuju Cedevitu

Izvor: KKCZ, zvanični sajt

Košarkaši Crvene zvezde mts dočekaće u dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’ ekipu Cedevite (subota, 21 čas). Crveno-beli će pokušati da produže trijumfalni niz u ABA ligi i zadrže epitet nepobedivih na domaćem parketu.

Košarkaši Crvene zvezde mts u odličnom raspoloženju dočekuju utakmicu 6. kola ABA lige. Crveno-beli iza sebe imaju fantastičnu utakmicu u Evrokupu jer su u fantastičnom ambijentu dvorane ’’Aleksandar Nikolić’’ savladali veoma ubedljivo Galatasaraj.

Naredni rival izabranicima Milana Tomića biće dobro poznati rival sa kojim Crvena zvezda godinama unazad igra fantastične utakmice i gradi ozbiljan rivalitet. U pitanju je ekipa Cedevite koja je uoči utakmice sa Zvezdom pojačana Džejkobom Pulenom, a od skora je sa klupe predvodi novi trener Slaven Rimac.

Nema dileme da je pred crveno-belima jedan od najtežih ispita u ABA ligi, a podrška sa tribina biće neophodna u želji da se domaći teren i ovog puta sačuva.

Pred utakmicu sa Cedevitom koja je zakazana za subotu od 21 čas, govorio je trener Crvene zvezde mts Milan Tomić:

’’Očekuje nas jedna vrlo jaka i dobra utakmica poritv Cedevite koja je do sada igrala sa dosta uspona i padova, ali koja ima svoj kvalitet. Gubili su i od Lokomotive i od Budućnosti velikom razlikom, ali su pronalazili način da se vrate u utakmicu, a ovu poslednju protiv Budućnosti i dobiju. Pokazali su reakciju promenom trenera i vidim da ih mnogi otpisuju prerano. Niti su ti ljudi zaboravili da igraju košarku, a imaju dobre pojedince koji imaju iskustvo i kvalitet i veliki broj ovakih utakmica u karijeri. Pojačali su se i angažovali Džejkoba Pulena. Sigurno će biti dobar protivnik i zato moramo da odigramo sa puno energije i fokusirani od početka do kraja jer ponavljam mogu da reaguju i da se vrate u svaku utakmicu i pored velikog zaostatka’’, rekao je strateg crveno-belih Milan Tomić.

Svoja očekivanja izneo je i prvotimac Crvene zvezde mts Ognjen Dobrić:

’’Očekuje nas utakmica sa jako kvalitetnim protivnikom. Pokazaće reakciju sa dolaskom novog trenera Salavena Rimca, a već su pokazali koloko mogu da budu opasni i kvalitetni drugim poluvremenom protiv Budućnosti. Tom pobedom i načinom na koji su je ostvarili pokazali su da su tim i da imaju karakter. Imaju dobru ekipu koja je pojačana Džejkobom Pulenom koji je svima dobro poznat, a tu su i Kobs, Bel i Agilar… Moraćemo da odigramo dobru timsku utakmicu i uz podršku sa tribina, koja se videlo koliko nam znači protiv Galatasaraja, nadam se da ćemo doći do pobede’’, istakao je Ognjen Dobrić.

Ulaznice za derbi susret 6. kola ABA lige u prodaji su od petka, a cene i ostale servisne informacije možete pronaći na sledećem linku.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama