Fudbal Fudbal/Vesti

Crvena zvezda – Bačka 3:1

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Fudbaleri Crvene zvezde nastavili su da nižu uspehe na domaćoj sceni! U 14. kolu Superlige savladali su Bačku sa 3:1 (2:0) na stadionu „Rajko Mitić“, a već za tri dana ih čeka gostovanje Proleteru.

540-backa-3110.jpg

Stadion: Rajko Mitić
Gledalaca: 6.128
Sudija: Aleksandar Živković
Strelci: Pavkov u 1′, Gobeljić u 15′, Simić u 62′
Žuti kartoni: Kojić u 28′ (Bačka)
Crveni karton: Živković u 77′ (Bačka)

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Savić, Degenek, Rodić, Čaušić, Jovančić, Srnić (od 79′ Jevtović), Marin, Simić (od 72′ Joveljić), Pavkov (od 60′ Stojiljković).
Bačka: Zogović, Jovanović, Ilić, Živković, Mladenović, Grabež, M. Pantić, Gavrić (od 74′ Arsić), Kojić (od 57′ Radinović), Mićić, Čeković (od 63′ Makarić).

Zvezda je upisala 13. trijumf i uz jedan remi sa 40 bodova suvereno vlada domaćim prvenstvom, sa devet koraka ispred prvog pratioca, Radničkog iz Niša. Ujedno, crveno-beli su posle Mačve uspešno preskočili i drugu od ukupno tri prepreke između dva duela sa Liverpulom u Ligi šampiona.

Trener Vladan Milojević je opet mogao da računa na oporavljenog Rodića, koji je zauzeo svoje mesto levog beka, pa je na desnoj strani delovao Gobeljić, uz standardan štoperski tandem. Jovančić Čaušić su bili u manevru, ispred njih Srnić, takođe oporavljeni Marin Simić, dok je najistureniji bio Pavkov.

Upravo je snažni napadač bio zadužen za najbolju moguću uvertiru… Prošlo je svega 26 sekundi i Pavkov je zatresao gostujuću mrežu preciznim udarcem sa više od 20 metara u donji levi ugao, za rano vođstvo i za najbrži gol ove sezone Superlige, odnosno njegov peti u domaćem prvenstvu.

Bilo je jasno da se Zvezdini fudbaleri pitaju gotovo za sve na Marakani i uz huk sa tribina brzo su došli do novog pogotka. Lepu akciju i centaršut sa levog krila krunisao je Gobeljić sjajnim udarcem iz prve za 2:0 već od 15. minuta.

Bio je strelac drugog gola raspoložen za prodore po desnoj strani, po kojoj je delovao i Srnić, lopte je delio razigrani Marin i crveno-beli su apsolutno kontrolisali dešavanja na terenu. Bačka je zapretila u dva navrata preko Micića, ali je bilo dovoljno da Borjan jednom dobro interveniše.

Mogla je prednost da bude i ubedljivija do odlaska na odmor, pošto je Gobeljić idealno uposlio Pavkova čiji je pokušaj glavom iz neposredne blizine zaustavio golman Zogović.

Nastavio je šampion Srbije da diktira tempo i u drugom delu, a u novoj idealnoj prilici opet se našao Pavkov. Ovaj put je odlično centrirao Simić sa levog boka, dok je strelac prvog gola sa ivice peterca prebacio loptu preko prečke.

Zapretili su Milojevićevi puleni i iz prekida, Degenek je bio najviši u skoku na prvoj stativi ali je Zogović bio na mestu da sačuva mrežu gostiju u 52. minutu. Ipak, nemoćan je bio po isteku sat vremena igre. Sve je odlično uradio Veljko Simić, presekao dodavanje, krenuo ka sredini, produžio ka desnoj strani odakle je šutirao i lopta je na putu ka mrežu zakačila Živkovića dovoljno za 3:0.

Uspeli su gosti da uzvrate nedugo zatim i smanje zaostatak. Sevnula je kontra posle greške i rezervista gostiju Radinović je sa oko 20 metara uputio neodbranjiv udarac. Novi igrači u domaćem taboru bili su Stojiljković i Joveljić umesto Pavkova i Simića, a Bačka je poslednjih 13 minuta igrala sa desetoricom, pošto je Živković dobio direktan crveni karton zbog prekršaja nad Srnićem kao poslednji igrač odbrane.

Odlično je probao Marin iz slobodnjaka i lopta je završila tik iznad prečke, zakačivši spoljni deo mreže, pa je na kraju ostalo 3:1, jer je i Joveljićev atraktivan pokušaj na dodavanje Jovančića otišao malo preko gola.

Tagovi

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama