Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Zvezda slavila u Zemunu

Izvor: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezve savladali su Zemun kao gosti sa 2:1 posle preokreta za kraj 11. kola Superlige Srbije. Strelci za nova tri boda bili su Dejan Joveljić i Marko Marin, koji je u poslednjim trenucima doneo pobedu našem timu.

Stadion: Gradski u Zemunu
Sudija: Srđan Jovanović
Gledalaca: 4.000
Strelci: Stojković u 10′ za Zemun, a Joveljić u 45+2′ i Marin u 90+1′ za Crvenu zvezdu
Žuti kartoni: Stojković u 55′ i Milošević u 77′ (Zemun), Jovančić u 38′ i Degenek u 53′ (Crvena zvezda)

Zemun: Milošević, Luković, Cvetković, Trajković, Živković, Tešeski (od 74′ Đalović), Milutinović, Stojković, Vukadinović, Mrkaić, Kukuličić (od 78′ Podunavac).
Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Degenek, Babić, Rodić, Krstičić (od 46′ Jovičić), Jovančić, Marin, Ebisilio (od 72′ Boaći), Joveljić (od 46′ Kafu), Pavkov.

Utakmica je od prvog sudijskog zvižduka bila vrlo dinamična, u visokom ritmu, borbena i prava takmičarska uz brojne duele.

Od samog početka su izabranici Vladana Milojevića krenuli sa visokim presingom u nameri da što pre zaprete domaćinu koji je prvi poveo, ali su preokret priredili Joveljić i junak Marin pogocima u poslednjim trenucima prvog i drugog poluvremena. Tako je Zvezda došla do 10. ovosezonskog trijumfa u Superligi.

Zemun je napadao po bokovima i do prednosti stigao u 10. minutu posle akcije po desnoj strani odakle je Kukuličić pronašao Nikolu Stojkovića i on je iz neposredne blizine uspeo da prosledi loptu u mreži.

Crveno-beli su od tog trenutka tražili izjednačenje, a naši ofanzivnci su često menjali mesta kako bi promenili rezultat. Borbenosti nije nedostajalo, pa je upravo posle požrtvovanosti Joveljić sačuvao loptu u terenu između dvojice rivala i centrirao, a Vukadinović je sa leđa oborio Jovančića za jedanaesterac. Sudija Jovanović je pokazao na belu tačku odakle je Lorenco Ebisilio pogodio stativu u 21. minutu.

Upravo su on, Marin i Joveljić često menjali mesta iza Pavkova tražeći dobitnu kombinaciju da se ugrozi gol domaćina. Marin je imao jedan neprecizan pokušaj sa više od 20 metara, a opasno je bilo i u 33. minutu kada je posle njegovog kornera Babić šutirao vrlo blizu stative i prečke.

Nedugo zatim je posle velike gužve probao i Pavkov, ali je golman Milošević dovoljno zakačio loptu da je sprovede u korner, da bi inicijativa bila materijalizovana u samom finišu prvog poluvremena. Nesmotrenost u odbrani Zemuna iskoristio je Joveljić i brzom reakcijom, odnosno udarcem iz prve pogodio donji levi ugao za 1:1 u drugom od dva minuta nadoknade pred pauzu.

I u nastavku se igralo vrlo dinamično… Trener Milojević je uveo u igru Kafua Jovičića i upravo su borbeni vezista i Jovančić sa distance oprobali udarac u dva minuta. U velikoj borbi je Zvezdin kapiten na ovom meču, Filip Stojković, bio na meti žestokih faulova, ali je prošao bez većih problema.

Pred golom Zemuna se istakao i Pavkov, kome je golman Milošević odbranio solidan pokušaj. Dugo je Zvezda vršila pritisak, Marin se trudio da pronađe put do mete, svuda ga je bilo po terenu, ali je odbrana rivala odolevala. Nekadašnji nemački reprezentativac je pogodio i stativu u 72. minutu posle čega je Milojević odlučio da poslednji adut sa klupe na ovom meču bude Ričmond Boaći.

Oporavljeni golgeter iz Gane zamenio je Ebisilija i zaigrao u tandemu sa Pavkovim, uz pomenutog Marina i Kafua po krilu, što je bio znak da su sve karte bačene na napad u gotovo formaciji 4-2-4.

Nebrojano puta je Marin ubacio loptu pred peterac i bio stalna opasnost po domaći tim, izblokiran mu je i šut iz neposredne blizine pet minuta pre kraja, a u nastavku akcije nisu uspeli Pavkov Boaći da urade nešto više. Probao je i Jovičić snažnim udarcem iz velike udaljenosti, ali je junak ovaj put „morao“ da bude Marin.

Sjajni krilni napadač je u prvom od pet minuta nadoknade drugog poluvremena pokazao klasu, odlično reagovao na dodavanje Boaćija i zatresao mrežu za trijumf i 2:1.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama