Фудбал Фудбал/Вести

Milojević o Ligi šampiona, pojačanjima i Đokoviću

fudbaler Crvene zvezde na utakmici kvalifikacija za UEFA Ligu Sampiona protiv Suduve na stadionu Rajko Mitic, Beograd 24.07.2018. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Crvena zvezda, Kvalifikacije UEFA Liga Sampiona , Suduva

Izvor: FK Crvena zvezda

Ofanzivni trojac pojačao je Crvenu zvezdu u poslednjim satima prelaznog roka. Povratak Ričmonda Boaćija i angažman Marka Marina i Gorana Čaušića dodatno je zaoštrio konkurenciju, a na nove adute Vladan Milojević se osvrnuo ne skrivajući zadovoljstvo.
540-milojevic-01091.jpg

– Uvek sam srećan kada dovedemo pojačanja. Došla su tri kvalitetna igrača i ispunili smo ciljeve. Sportski sektori i gospodin Mitar Mrkela rade danonoćno, ali tajming nekada ne može da se bira. Kockice su se poklopile i jako sam srećan što su stigli igrači koji zaslužuju da igraju u Zvezdi. Zdrava konkurencija čini nas još boljim. Ostali smo u trci za sva tri trofeja, a Zvezda ima najviše ciljeve. Očekuje nas pregršt utakmica do decembra i kraja polusezone. Boaći i Čaušić si već igrali za prethodne ekipe, videćemo još Marin u kakvom je stanju. Očekujem ih uskoro u konkurenciji za sastav, pomoći će nam dve nedelje pauze zbog reprezentativnih aktivnosti – rekao je Milojević.

Trener Zvezde je zadovoljan što su baš njih trojica stigla na Marakanu.

– Boaćija odlično poznajemo, mnogo je dao Zvezdi, da ne pričamo koliki je Marin zvezdaš. Čaušića sam trenirao, znam o kakvom čoveku i igraču se radi, bio je kapiten generacije rođene 1992. godine. Dobili smo tri fudbalski dobra igrača i karakterno velika pojačanja.

Oštra konkurencija i poslednje letnje akvizicije stavile su stratega šampiona Srbije na slatke muke.

– Pojedini fudbaleri imaju slobodu da promene sredinu u slučaju dobre ponude. Konkurencija je jaka, ali igrači su profesionalci i svako želi da igra. Na njima je da se bore, nije ni meni lako i treba da mi prave ozbiljne probleme koga da uvrstim u startnu postavu. Nisu uvek najboljih 11 starteri, i kada neko ne igra a možda zaslužuje, to je zato što smo stručni štab i ja to tako videli, i time ću se i dalje voditi. Imamo dosta utakmica, posle septembra dolaze kiša i teški tereni, biće malo iskakanja, suspenzije zbog kartona, pa nam je potreban svaki igrač.

Posebnu pažnju privlače i izazovi na evropskoj pozornici, pa će tako Milojević imati priliku da u Ligi šampiona odmeri snage sa velikim trenerskim imenima.

– Jirgen Klop i Karlo Anćeloti su napravili toliko toga, sigurno će još više i jako ih poštujem, kao i Tomasa Tuhela. Oni su oni, a ja sam ja i videćemo na terenu, igramo 11 protiv 11. Sigurno da pripadaju samom vrhu najboljih stratega na svetu. Sigurno da ću dosta moći da naučim od njih.

Ulazak u grupnu fazu Lige šampiona obradovao je milione zvezdaša, a radovanje i čestitka Novaka Đokovića su izazvali ogromnu pažnju.

– Video sam reakciju našeg tenisera, šta da kažem više o Novaku… Veliki sam njegov navijač, ne toliko rezultatski, koliko kao momka koji je apsolutno na mestu i paradigma pravog sportiste i čoveka u svim segmentima. Dao je pravi primer kako svaki sportista treba da bude model mladima, ne samo na terenu, već i van njega. Mislim da je to Novak pokazao u svim segmentima. Znamo i da je navijač Zvezde, i poželelo bih mu najpre da ga služi zdravlje, i da nam donese još mnogo radosti – zaključio je Milojević.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама