Fudbal Fudbal/Vesti

Degenek: Daćemo poslednju kap krvi za pobedu u sredu

Izvor: FK Crvena zvezda

Fudbalere Crvene zvezde u sredu očekuje revanš meč plej-ofa za Ligu šampiona protiv Salcburga, susret koji mnogi nazivaju utakmicom decenije. Ulog je veliki, svi su u redovima crveno-belih svesni toga, i kako ističe štoper Miloš Degenek, spremni da se do poslednjeg atoma snage bore za ostvarenje cilja.
degenekvest20_5b82a283678b4.JPG

– Mnogo se priča o utakmici, u medijima, u kafićima, na ulici, ljudi nas stalno pitaju šta mislimo kakav će ishod biti. Od toga ne može i ne treba da se beži, ali u ovom momentu samo Bog zna kako će biti u sredu. Mi ćemo na terenu da izginemo, da damo i poslednju kap krvi za svaku loptu ako je to potrebno da bismo došli do pobede, da ostvarimo svoj san. Silno želimo da se cela Srbije raduje sa nama na kraju utakmice, da vratimo Zvezdu tamo gde pripada – rekao je Degenek.

Kako ističe naš štoper, u dobroj analizi protivnika leži ključ pobede.

–  Sada smo bogatiji za iskustvo sa utakmice u Beogradu. Još bolje ćemo da analiziramo protivnika kako bismo još spremniji istrčali na teren. Sredina terena im je izuzetno jaka i mi ćemo uraditi sve da ih neutrališemo i da im otežamo stvaranje šansi. To neće biti lak zadatak, ali verujem da uz pravu taktiku možemo da uspemo u tome.

Posebna motivacija pred ovako važan meč nije potrebna.

– Uoči meča svako je u svojoj zoni, svi se koncentrišemo na sebi svojstven način. Pred sam izlazak na teren šef Milojević nam uvek uputi nekoliko rečenica koje imamo na umu tokom cele utakmice. Znamo svi koliki je ulog, svesni smo da su sve oči usmerene ka nama. Ovo će mnogima od nas biti najveća utakmica u klupskoj karijeri i zato je jako važno da se psihički dobro spremimo.

Iako je reč o gostovanju Degenek očekuje veliku podršku sa tribina u Austriji.

– Nama već sada mnogo znači što vidimo slike redova naših navijača koji čekaju da kupe kartu za utakmicu. Videlo se na prethodnom meču koliko nam nedostaje podrška sa tribina. Iskreno se nadam da će polovina stadiona biti ispunjena našim navijačima, da će nam dati ogroman vetar u leđa i pomoći da zajedno ostvarimo san – poručio je Degenek.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama