Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Remi – bez golova u prvom meču

Crvena zvezda remizirala je bez golova sa austrijskim Salcburgom u prvom meču plej-ofa za Ligu šampiona.

Image result for zvezda salzburg

Vidljiva je bila želja crveno-belih da presingom na samom startu meča dodju do šanse. Agresivno su krenule i jedna i druga ekipa, ne želeći da bilo šta prepuste slučaju. Međutim, ako izuzmemo tek sporadične pokušaje Radonjića i Kafua da po bokovima iz kontranapada ugroze gol Stankovića, u prvih 15 minuta nismo gledali preterano sadrżajan meč. Prvi udarac u okvir gola zabeležili su gosti. Nakon kombinacije po levoj strani Debura i Junuzovića, potonji je šutirao, ali je Borjan bez većih problema otklonio opasnost. U 25. minutu Vof je oprobao svoj udarac, ali je lopta otišla preko gola. Fudbaleri Zvezde su vrlo teško stizali do izgledne situacije za gol. Ponovo je prenos lopte bio glavni problem, baš kao protiv Spartaka iz Trnave. To je uzrokovalo niz dugih lopti, koje su uglavnom završavale u nogama protivnika. Branko Jovičić je u 39. minutu oprobao šut, ali bez uspeha. Najbolju situaciju za vođstvo Salcburg je imao u finišu prvog poluvremena, kada je, nakon konfuzije u odbrani crveno-belih, Jabo iz izgledne situacije loptu pored desne stative Borjanovog gola. Na odmor se otišlo bez golova.

Početak drugog dela igre obeležila je povreda Vujadina Savića, pa se umesto njega na terenu našao Srđan Babić. Prva ozbilinija šansa Zvezdu viđena je u 48. minutu, kada je Kafu tukao snažno iz dobre pozicije, ali je lopta protutnjala pored Stankovićevog gola. Na drugoj strani je Šlager odmah odgovorio, ali je Borjan ukrotio njegov udarac bez problema. Situacija na terenu nije se menjala, fudbaleri Salcburga su diktirali ritam, držali posed lopte, dok su domaći svoju šansu tražili iz kontre. Stojković je u 58. minutu imao sjajan prodor, ali je njegov pokušaj u korner izbacio Stanković. U 60. minutu Vladan Milojević je iskoristio i drugu izmenu, ubacivši Veljka Simića umesto Kafua. Nemanja Radonjić je u 67. minutu udarcem sa ivice kaznenog prostora prekinuo prilično mrtvu fudbalsku predstavu, da bi samo minut posle toga Stanković izuzetnom intervencijom skinuo Degenekov udarac glavom. Izmenom u 79. minutu (Jovančić umesto Stojiljkovića) Milojević je dodatno učvrstio sredinu terena, jasno stavivši do znanja da mu je odbrana sopstvenog gola večeras najvažnija. Poslednju priliku da dođe do pobede Zvezda je imala u 90. minutu, kada je nakon kraće kombinacije posle kornera Veljko Simić tukao sa ivice kaznenog prostora, ali bez uspeha.

Utakmicu je obeležila inicijativa gostiju, ali i disciplinovana i čvrsta igra obe ekipe. Revanš meč na programu je za sedam dana u Salcburgu.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама