Фудбал Фудбал/Вести

Milojević jasan: Dođite na Marakanu!

Izvor: FK Crvena zvezda

Sve je spremno za prvu utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Crvene zvezde i Spartaka iz Trnave.

Treća prepreka ka zacrtanom putu Crvene zvezde je klub za koji Zvezdin trener Vladan Milojević ističe da je veoma moderan, organizovan i dobro selektovan.

— Imamo sutra protivnika koji je pokazao da je, iako na papiru nije bio favorit, bolji i od Legije. Dominirali su u obe utakmice. Reč je o dobro selektovanoj ekipi, većina igrača je iz Trnave tako da je to pravi lokal-patriotski klub. Imaju dobar spoj iskusnih igrača i onih mlađih, tim koji je dobro vođen od strane trenera. Utakmica neće biti ni lakša ni teža od prethodnih, to su utakmice gde igraju šampioni. Šampion Slovačke iziskuje veliko poštovanje, a mi ćemo se adekvatno pripremiti, kao i uvek do sada. Očekuje nas borbena utakmica i pozvao bih navijače da dođu u što većem broju protiv stvarno dobre ekipe. Da sam novinar, napisao bih naslov u kojem bih pozvao navijače da dođu na Marakanu. Voleo bih da nas navijači podržavaju u svakoj utakmici kao i do sada, fudbal se ipak igra za njih i energija koju donose je velika i prenosi se na igrače. Mnogo je bolje igrati u takvom ambijentu — rekao je Milojević, i dodao još nekoliko pohvalnih rečenica o slovačkoj ekipi.

— Dosta skeniraju protivnike, posvećeni su skautingu, imaju dobru traniziciju i to je jedna ekipa savremenog fudbala. Imaju ono čemu svi težimo, brze igrače, fizički spremne, motorički dobre. Mislim da ekipu sa takvim stilom igre dugo nismo videli na Marakani. Oni se drže svog cilja, a to su evropska takmičenja i sve karte su bacili na kvalifikacije. U domaćem prvenstvu igrali su sa dosta rotacija. Neću ulaziti u to koliki im je roster i da li imaju dugu klupu, slovački fudbal je sličan kao i češki, imaju dobro prvenstvo koje se završava tek u maju sledeće godine, pa su bacili sve karte na Evropu. Uprkos kiksevima u domaćem prvenstvu, ne slažem se da smo mi favoriti u ovom dvomeču.

Zvezdin trener još uvek nije odlučio kojih će 11 fudbalera izvesti na teren, a zadovoljan je jer veliki broj igrača može da odgovori zahtevima koje pred njih postavlja.

— Raduje me širina naše klupe, igrači su vredni i radni i zaslužuju da igraju. Kao trener kad vidite da se neko trudi, lepo vam je kad imate priliku da tim momcima ukažete šansu. I ja ću im uvek ukazivati šansu. Oni znaju da imam neograničeno poverenje u njih. Znaju svoje zadatke, i nastaviću s tom praksom jer apsolutno zaslužuju da igraju. Što se tiče strelaca, ne možete da znate unapred ko će dati golove, ali jako je dobro za samopouzdanje kad napadač da gol. Nemojte da mislite da ja uvek odmaram igrače u prvenstvu, ne, već ih ima mnogo koji zaslužuju da igraju. I samo neka nastave da dobro rade na treninzima. Što se igračkog kadra tiče, imali smo problem sa Srđanom Babićem pred Voždovac pošto je imao prehladu i temperaturu, ali juče je trenirao i mogu da računam na sve igrače — rekao je Milojević.

Za vikend će Crvena zvezda odigrati i prvenstvenu utakmicu protiv Spartaka koji u okviru kvalifikacija za Ligu Evrope nastupa u četvrtak.

— Ne znam kada ćemo igrati prvenstvenu utakmicu, to je pitanje za Savez. Ne želim da trošim enegiju na nešto za šta se ne pitam, tako da nije bitno šta mislim o tome jer ne mogu ništa da promenim.

Zvezdin trener je posvećen utakmici sa Spartakom iz Trnave i ne želi da komentariše današnji žreb u Nionu koji je Zvezdu u slučaju uspeha u trećem kolu „poslao“ na pobednika dvomeča između Salcburga i Škendije.

— Nemam komentar povodom žreba, kako vreme prolazi i takmičenje odmiče, svi protivnici zaslužuju poštovanje. Razmišljamo o Spartaku, on nam je najbitniji. Takav je format da se već sad izvlače protivnici za narednu fazu, ali ja ne biram protivnike— zaključio je Milojević.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама