Фудбал Фудбал/Вести

Gobeljić – Velika čast, ostvario mi se san

Izvor: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su u petak Dinamo iz Vranja rezultatom 3:0 u premijernoj utakmici Superlige Srbije za sezonu 2018/19, koja je donela mnogo novih stvari. Osim kombinovanog sastava, debitanata i debitantskih pogodaka, u prestižni spisak fudbalera koji su dobili priliku da u crveno-belom dresu na teren istrče sa kapitenskom trakom oko ruke upisano je novo ime — Marko Gobeljić.

540-marko-347.jpg

San svakog dečaka koji se bavi fudbalom i navija za Crvenu zvezdu sastoji se iz nekoliko delova, od kojih su najvažniji prva utakmica, prvi gol i kapitenska traka.

— Svaki dečak koji počinje da šutira loptu sanja kapitensku traku na ruci u dresu Crvene zvezde. Moj prvi san se ostvario prošle godine kada sam debitovao za Zvezdu, a evo sada se ostvario i drugi, odigrao sam utakmicu kao kapiten. To je velika čast za mene, navijač sam od malih nogu i znam koju težinu ima crveno-beli dres, znam koji su sve igrači nosili kapitensku traku, tako da mi je izuzetno drago, presrećan sam — rekao je Marko Gobeljić.

Pobeda sa tri gola razlike, uz sačuvanu mrežu sigurno predstavlja odličan način da se započne sezona u kojoj se brani titula, ali je ova utakmica pokazala mnogo više od toga.

  —Videli smo da možemo da računamo na apsolutno sve igrače. Iako je i sastav bio kombinovan, novi momci su odigrali izuzetno. Dobro je što smo odmorili neke igrače jer nas u utorak očekuje velika i veoma teška utakmica — dodao je 25-godišnji Kraljevčanin.

Posle pobede nad Spartaksom u revanš utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, crveno-beli u utorak na stadionu ”Rajko Mitić” dočekuju još jednog baltičkog rivala — litvansku Suduvu, koja je u prethodnom kolu eliminisala kiparski APOEL.

— Ne smemo da potcenimo protivnika, moramo da izađemo i igramo našu igru sa dosta želje i borbe, kako bismo napravili što bolji rezultat ovde na Marakani i mirnije ušli sledeće nedelje u utakmicu u Litvaniji. Navijači su me pozitivno iznenadili posetom protiv Spartaksa, nadam se da će u utorak protiv Suduve biti još više ljudi i da ćemo ostvariti što bolji rezultat — rekao je Gobeljić.

Veći deo igrača od prošle sezone je ostao u klubu, a novajlije su se odlično uklopile, pa su odnosi između igrača ostali na zavidnom nivou. Poslednji igrač na spisku kapitena Crvene zvezde smatra da ovaj tim ima kvalitet za najbolje rezultate.

 —Atmosfera je uvek na visokom nivou i to je nešto što nas drži i što nas je držalo prošle godine. Sada igramo drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, nadam se da ćemo proći, pa je tu i treće, gde nas eventualno očekuje još teži protivnik, ali mislim da imamo dobru ekipu i da možemo mnogo ove sezone. Polako ulazimo u formu i mislim da će sve biti kako treba — zaključio je Gobeljić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама