Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Zvezdin trio za prvu pobedu u Super ligi

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Dinamo iz Vranja rezultatom 3:0 (1:0) u okviru prvog kola Super lige Srbije. Golovima Jovančića, Joveljića i Jevtovića, crveno-beli su pobedom otvorili domaće takmičenje i napravili dobru uvertiru pred nastavak takmičenja u Evropi.

Startne postave:

CRVENA ZVEZDA: Popović – Gobeljić, Degenek, Babić, Terzić – Jovičić – Meleg, Jovančić, Ebesilio, Jevtović – Joveljić.

DINAMO: U.Đurić – Lilić, Pavišić, N.Đurić, Vukajlović – Okamijan, Tasić, Antić, Sićović – Dimitrov, Suraka.

Prvu priliku na utakmici imali su gostujući igrači i to preko Surake koji je uspeo da pobegne Degeneku i uputi št u okvir gola, ali je lopta pogodila stativu. Brzo su crveno-beli uspostavili svoj ritam i preko Gobeljića i Melega dolazili do prilika. Ebesilio i Meleg su izvodili kornere, ali je u prvom navratu Tasić odlično reagovao, da bi u sledećem Babić loše zahvatio loptu. Novu priliku Zvezda je imala preko Joveljića već u šestom minutu, ali je njegova lopta otišla preko gola.

Najzapaženiji u domaćim redovima bio je Jovančić, koji se nekoliko puta našao u gol šansi, ali je usledila nova stativa. U sledećem napadu Terzić je brzo probio po levoj strani, centrirao na drugu stativu, ali se Zvezdin kapiten, Gobeljić nije nalazio u dobroj poziciji, pa je golman Dinama mogao da reaguje. Nakon još jednog pokušaja Melega, loptu je u mrežu konačno smestio Jovanćić u 41. minutu. Korner je izveo Meleg, lopta je došla do Degeneka koji je pogodio stativu, te se tako odbila do Jovančića, koji je bio precizan za 1:0.

Nakon pauze, Crvena zvezda se vratila na teren u istom sastavu, a samo šest minuta kasnije došla i do 2:0. Nakon driblinga, Ebesilio je dodao loptu do Joveljića, a ovaj je bio siguran i savladao golmana Đurića. Vrlo brzo usledila je prva izmena u domaćem timu, teren je napustio upravo Ebesilio, a zamenio ga je Nenad Milijaš. Nastavila je Crvena zvezda u istom ritmu, posle dvostrukog vođstva lakše je dolazila do prilika, a šut sa velike udaljenosti oprobao je Meleg. U  novoj prilici našao se u Joveljić, koji je obišao golmana Dinama i šutirao iz ugla, ali lopta je završila pored gola.

U 76. minuti crveno-beli stigli su do novog vođstva. Nakon oduzete lopte, Milijaš je dodao do Jevtovića, koji je bio precizan za 3:0. Usledile su dve izmene u crveno-belim redovima, priliku su dobili i Pavkov i Milić. Beograđani su i dalje držali konce u svojim rukama, te nisu dozvolili protivnicima da dođu do počasnog gola. U poslednjim minutima utakmice, Milijaš je iz slobodnog udarca gađao dalji ugao, ali je Đurić bio na pravom mestu, te se rezultat nije promenio.

Naredni meč Crvenu zvezdu očekuje već u utorak, lada će u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona ugostiti Suduvu.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama